U Slavonskom Brodu / Priznao da je gej pa ga verbalno i fizički napadaju: 'Udario me dva puta šakom u glavu, s leđa'

Image
Foto: Thinkstock

Svoje pismo poslao je jednom lokalnom portalu s ciljem da njegova priča dopre do hrvatske javnosti

29.3.2019.
17:07
Thinkstock
VOYO logo

Redakcija portala SBonline primila je pismo Damira Lasischa (43) koji je javno priznao da je gay te je zbog toga svakodnevno diskriminiran u svom gradu - Slavonskom Brodu. 

Naime, Damir je u više navrata doživio verbalno i fizičko maltretiranje, a njegovo pismo u kojem iznosi detalje napada od prije neki dan, prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle evo događaja: Sinoć sam bio napadnut homofilije radi (nije prvi put) u jednom kafiću, ali ovaj put ne samo verbalno, već i fizički.

Sjedim za šankom i dođe tip pored mene. Pita je l' slobodno, pa rekoh je. I čujem ja neke likove s kojima je ranije sjedio, pitaju oni njega zašto se premjestio? Na to će on njima kako mu je tu (kraj mene) komotnije. I tako, krene on u razgovor sa mnom, i pita da li sam ja gay? Pa rekoh jesam. Deklarirani sam. Na to on meni kaže pa i ja sam, rekoh dobro. Kažem ja njemu barem smo se prepoznali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I traži ti on konobara papirić kako bi meni zapisao njegov broj (nisam tražio broj), i vidim ja piše on nešto. I dao mi da pročitam, kad na papiru piše ako se ja ne pokupim iz kafića da će mi razbiti zube. Papir je zgužvao, otišao u WC i pustio vodu. I kažem ja konobaru što mi je napisao, itd, da bi ovaj rekao kako ja lažem, omalovažavam ga, itd. Da bi me pri odlasku iz kafića udario dva puta šakom u glavu, sa stražnje strane, dakle u predjelu malog mozga. S leđa. Bio sam šokiran. Konobari također.

Kako je kafić bio pred zatvaranjem, otišao sam kući. I usput nazvao policiju da sam fizički napadnut seksualne orijentacije radi. Bila je policija. Sutra, odnosno danas će istražiti slučaj. Jer dok je policija došla, a i ja, dok sam se vratio pred kafić, kafić se već zatvorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Ljubav ostaje jača od mržnje': prosvjednici na Trgu žrtava fašizma pružili potporu LGBT zajednici

Image

'Ljubav ostaje jača od mržnje': prosvjednici na Trgu žrtava fašizma pružili potporu LGBT zajednici

Lik je morao načuti tko sam i što sam, jer ga ranije nikada nisam vidio u životu. Ono što me iznenadilo od nekih ljudi jest, možda su donekle upravu, ali zašto ja ne bi smio pričati o svojoj seksualnoj orijentaciji?! A zašto ne bi pričao? Dakle ja ne bih smio pričati, javno se izjasniti da sam gay?

Ispada da sam ja kriv što se javno deklariram. Odakle pravo ikome da psihički i fizički zlostavlja deklariranog homoseksualca? Zar po vama to nije homofobija, nasilje prema "drugačijima"? Dokle više?", napisao je Damir redakciji SBonline s namjerom da svoju priču podijeli s hrvatskom javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo