TRAŽE RAZGOVOR S MINISTROM / Prišlić iz UGP-a o enormnim računima za struju: 'Poduzetnici će morati otpustiti radnike i staviti ključ u bravu'

Prišlić je kazala da će se neki poduzetnici morati dodatno zaduživati i uzimati kredite kako bi platili račune za struju

8.6.2022.
19:30
VOYO logo

Da je gorivo i dalje preskupo, jasni su i građani i gospodarstvenici. Ali poduzetnike muči još jedan problem. Skuplja struja nego za kućanstva. Prema računi iz jednog kafića, račun za treći mjesec iznosio je 3 tisuće kuna, a za četvrti mjesec, za skoro istu potrošnju, račun iznosi 7200 kuna. Nekim poduzetnicima računi za struju skočili su i za 300 posto.

RTL-ov reporter Boris Mišević o ovoj problematici je razgovarao s Brankom Prišlić iz Udruge Glas poduzetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nas je kontaktiralo pun poduzetnika i članova koji su računom za struju za travanj ostali u najmanju ruku šokirani. Smatramo da to nije u redu, da se ionako iscrpljene poduzetnike dodatno iscrpljuje. Pitaju se kako to ukalkulirati u poslovanje jer će morati naći rješenje koje neće biti drago za čuti, naročito zaposlenicima", kazala je.

Image
RAST CIJENA /

Marin Medak: 'Elektra je digla cijenu i prebacila trošak na poduzetnike. To će uzrokovati otkaze'

Image
RAST CIJENA /

Marin Medak: 'Elektra je digla cijenu i prebacila trošak na poduzetnike. To će uzrokovati otkaze'

Na pitanje hoće li neki poduzetnici morati ići na otkaze i znači li to nekima stavljanje ključa u bravu, Prišlić je odgovorila potvrdno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki će poduzetnici morati staviti ključ u bravu ili dati otkaze zaposlenicima koje je danas teško naći ili će se morati dodatno zaduživati i uzimati kredite ne bi li platili račun za struju", kazala je.

Komentirala je i što poduzetnici predlažu Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo poslali dopis ministru Filipoviću, nadamo se da će odgovoriti i pozvati nas na sastanka kako bismo mu dali naše prijedloge jer mora biti u službi poduzetnika jer poduzetnici imaju konstruktivne prijedloge. Prijedlog je da se struja za poduzetnike izjednači sa strujom iz kategorije kućanstva. Nigdje ne postoji ovakva diskriminacija poduzetnika, niti u jednoj zemlji EU, jedino kod nas. Smatramo da se to mora hitno promijeniti", kazala je Prišlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo