OBAVITE KUPNJU NA VRIJEME / Pripazite da sutra ne poljubite vrata! Evo kako će nedjeljom raditi trgovine i shopping centri. Neki otvoreni i na Badnjak...

Image
Foto: Damir Spehar/Dusko Marusic/Nikola CutukPIXSELL

Jedni su za, drugi su protiv toga. Jedni kažu da im je nedjelja jedini dan kada stignu u trgovinu, drugi da se i radnici u tim istim dućanima trebaju odmoriti i biti s obitelji. No bilo kako bilo, od sutra više neće raditi apsolutno sve trgovine. Stoga vam donosimo veliki popis svih trgovačkih centara, trgovačkih lanaca i ostalih trgovina kako će raditi u narednim nedjeljama da vam se slučajno ne dogodi da poljubite vrata

1.7.2023.
9:19
Damir Spehar/Dusko Marusic/Nikola CutukPIXSELL
VOYO logo

I eto, stigao je i taj famozni 1. srpnja, dan kada će se u Hrvatskoj dosta toga promijeniti.

Mogu Hrvati imati mišljenje koje god žele oko ove teme, ali napokon je stupilo na snagu. Vladina uredba o neradnoj nedjelji izglasana je u Saboru i vrijedi od danas, a prva neradna nedjelja bit će sutra 2. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedni su za, drugi su protiv toga. Jedni kažu da im je nedjelja jedini dan kada stignu u trgovinu, drugi da se i radnici u tim istim dućanima trebaju odmoriti i biti s obitelji. Ima i onih među tim radnicima koji se žale da će im plaće sada biti još manje, a i studenti gube podosta s ovime.

No bilo kako bilo, od sutra više neće raditi apsolutno sve trgovine. Stoga vam donosimo veliki popis svih trgovačkih centara, trgovačkih lanaca i ostalih trgovina kako će raditi u narednim nedjeljama da vam se slučajno ne dogodi da poljubite vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napokon su svi dostavili ljetni raspored, a najlakše za objasniti je da će na obali većina raditi upravo u srpnju i kolovozu zbog turističke sezone, dok će oni na kopnu svoja vrata većinom otvoriti najesen.

TRGOVAČKI CENTRI U ZAGREBU

City Center one

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavili su da na ljeto rade u Westu 9. srpnja i 13. kolovoza, dok u Eastu 16. srpnja i 20. kolovoza. Ostalo možete vidjeti u tablici:

Image
Foto: Screenshot City Centar one
Image
Foto: Screenshot City Centar one

Westgate

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljeno je da će sve trgovine u njihovom centru raditi na iste nedjelje.

"Među najvažnijim ističemo da ćemo radne i neradne nedjelje ravnomjerno rasporediti kroz sve mjesece, pa će tako centar za kupce biti otvoren i pojedine nedjelje u srpnju i kolovozu. Tragom ideje da djelatnici imaju zajamčen odmor na određene dane, Westgate je već sada odlučio da će na Badnjak i staru Godinu biti zatvoren za kupce, kako bi djelatnici imali pravi produženi blagdanski odmor", stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radne nedjelje:

  • srpanj: 16.07., 23.07.
  • kolovoz: 27.08.
  • rujan: 03.09., 10.09., 17.09.
  • listopad: 08.10., 15.10., 22.10.
  • studeni: 05.11., 12.11., 19.11., 26.11.
  • prosinac: 03.12., 10.12., 17.12.

Avenue Mall

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje trgovine otvaraju tek u rujnu kada će raditi prve tri nedjelje, zatim prve četiri nedjelje u listopadu, sve nedjelje u studenom i sve nedjelje u prosincu.

Image
VELIKA PROMJENA /

Posljednja je radna nedjelja za sve trgovine! Pogledajte popis: Ovako će od 1. srpnja raditi dućani i shopping centri

Image
VELIKA PROMJENA /

Posljednja je radna nedjelja za sve trgovine! Pogledajte popis: Ovako će od 1. srpnja raditi dućani i shopping centri

Arena Centar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom srpnja i kolovoza Arena Centar neće raditi nedjeljom i blagdanima, izuzev: Kino Cinestar Arena IMAX, Casino, Lorca bar, Living room, Burger King, KFC (narudžbe za van), autopraonica Star Wash. Od 01.09.2023. do 31.12.2023. godine neradne nedjelje će biti 1. listopada i 31. prosinca 2023; dok će ostale nedjelje biti radne i trgovine će raditi po redovnom radnom vremenu 09:00-21:00", objavili su na stranici. To bi značilo da će njihovi djelatnici na Badnjak također biti do 21 sat u trgovinama.

Point Shopping Center

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radne nedjelje bit će:

  • rujan: 03.09., 10.09., 17.09., i 24.09.
  • listopad: 08.10., 15.10, 22.10. i 29.10.
  • studeni: 12.11., 19.11. i 26.11.
  • prosinac: 3.12., 10.12., 17.12., 24.12. i 31.12.

Z Centar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavili su kako će raditi 2. i 9. srpnja, 27. kolovoza, 3., 10. i 24. rujna, 1., 15. i 29. listopada, 12., 19., i 26. studenog i cijeli prosinac, izuzev stare godine.

Napominju da će kino, Hall of Game, Z House of Beauty, MiniPolis, Adventure mini golf, Automat klub, caffe barovi i restorani raditi sve nedjelje u srpnju. FitStop bar neće raditi 23. i 30. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supernova

Radit će 27. kolovoza, 3., 10. i 17. rujna, 1., 8. i 15. listopada, cijeli studeni i prosinac. To se odnosi na sve trgovačke Supernova centre (Supernova Buzin, Supernova Garden Mall, Supernova Cvjetni i Centar Kaptol.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TRGOVAČKI CENTRI U SPLITU

Mall of Split

Rade sve nedjelje u srpnju, kolovozu i rujnu, a neradne će biti 15. i 29. listopada te sve nedjelje u studenom i prosincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City Center one Split

City Centar one Split neće raditi nedjeljom u srpnju i kolovozu. Ovo su nedjelje koje će raditi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot City Center one Split
Image
Foto: Screenshot City Center one Split

Joker

Trgovački centar Joker do kraja godine radit će 9. srpnja, 20. i 27. kolovoza, 3., 10. i 17. rujna, 8. i 15. listopada, 5., 12., 19. i 26. studenog te 3., 10., 17. i 24. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TRGOVAČKI CENTRI U RIJECI

ZTC

Zapadni trgovački centar (ZTC) u Rijeci u srpnju će biti zatvoren. Do kraja godine radit će ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot ZTC
Image
Foto: Screenshot ZTC

Tower Center Rijeka

Tower Centar će raditi 2., 9. i 16. srpnja, zatim 27. kolovoza te 3., 10. i 17. rujna. Bit će otvoren i 8. i 15. listopada, 12., 19. i 26. studenog te 3., 10., 17. i 24. prosinca. Ugostiteljski objekti i kino ostaju otvoreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TRGOVAČKI CENTRI OSIJEK

Portanova

Osječki trgovački centar Portanova 16 radnih nedjelja rasporedio je na prve dvije nedjelje u srpnju (2. i 9. srpnja) te na sve nedjelje od 13. kolovoza do 24. rujna, zatim 22. i 29. listopada te 26. studenog, dok će u prosincu sve nedjelje biti radne osim Stare godine.

Avenue Mall

Radit će 20. i 27. kolovoza, cijeli rujan, 1., 15., 22. i 29. listopad, 5., 12. i 26. studeni i 3., 10. i 17. prosinac.

TRGOVINE

Lidl

Sljedeće Lidlove trgovine neće raditi tijekom ljeta:

Beli Manastir, Bjelovar, Čakovec, Daruvar, Donji Miholjac, Dugo Selo, Đakovo, Đurđevac, Ivanec, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Karlovac, Koprivnica, Krapina, Križevci, Kutina, Našice, Nova Gradiška, Novska, Osijek, Petrinja, Požega, Samobor, Sesvete, Sisak, Slatina, Slavonski Brod, Sveta Nedelja, Valpovo, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vrbovec, Vukovar, Zabok, Zagreb, Zaprešić i Županja.

Sve ostale Lidlove trgovine tijekom ljeta nastavljaju raditi nedjeljom', objavili su iz Lidla.

Konzum

Iz Konzuma navode sljedeće: "Sukladno zakonu, plan rada svake naše pojedine prodavaonice prilagodili smo potrebama turističke sezone, blagdanima, mikrolokacijskim događanjima i drugim relevantnim čimbenicima. Najažurnije informacije o radnim vremenima svih prodavaonica moći ćete, kao i dosad, pronaći ovdje, na našoj stranici.

Dodatno, na ulaznim vratima svake prodavaonice bit će izvješeni plakati putem kojih se također možete informirati o radnim vremenima te prodavaonice, kao i o drugoj najbližoj Konzumovoj prodavaonici u slučaju da prodavaonica koju posjećujete ne radi. Kad je u pitanju kupnja u našoj internetskoj prodavaonici, dostava i preuzimanje nedjeljama od 2. srpnja neće biti mogući."

Spar i Interspar

Popis neradnih nedjelja u Sparu i Intersparu nije još dostupan. Na web stranici su ažurirali interaktivnu kartu.

"Provjerite koja trgovina u Vašoj blizini radi ove nedjelje", napisali su.

Plodine

Iz Plodina navode sljedeće:

"Obavještavamo vas da sljedeće trgovine tijekom ljeta neće raditi nedjeljom:

Bjelovar, Čakovec, Čazma, Čepin, Đakovo, Dugo Selo, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Karlovac, Koprivnica, Krapinske Toplice, Križevci, Kutina, Ludbreg, Našice, Nova Gradiška, Novska, Osijek - Huttlerova, Osijek - Strossmayerova, Petrinja, Pitomača, Požega, Prelog, Sisak, Slavonski Brod, Slatina, Sveta Nedelja, Valpovo, Varaždin - Gospodarska, Varaždin - Optujska, Vinkovci - Vukčića Hrvatinića, Virovitica, Vrbovec, Zabok, Zagreb - Karla Metikoša, Zagreb - Mije Haleuša, Zagreb - Štefanovečki zavoj, Zagreb - Vice Vukova, Zaprešić, Županja.

Trgovine u sklopu trgovačkih centara nedjeljom će raditi sukladno odluci centra u kojem se nalaze. Sve ostale trgovine tijekom srpnja i kolovoza nedjeljom će biti otvorene! Najažurnije informacije o radnom vremenu svih prodavaonica moći ćete, kao i dosad, pronaći na našoj stranici", stoji u objavi.

Kaufland

Sve Kauflandove trgovine radit će tijekom srpnja i kolovoza svake nedjelje. Ostale će rasporediti do kraja godine. Za svaku poslovnicu možete na njihovom webu provjeriti točno radno vrijeme.

IKEA

Priliku za izgubiti se nepreglednim hodnicima i izložbenim prostorima Ikee kupci će imati ove i sljedeće nedjelje (2. i 9.7.) od 10 do 18 sati, a radno vrijeme dostavnih centara uvijek možete provjeriti ovdje kao i ostale detalje.

DM

Drogerijski lanac dm unutar svoje aplikacije i na webu ima interaktivnu kartu gdje možete provjeriti radno vrijeme trgovina. One u sklopu trgovačkih centara će biti zatvorene kad i centri, a brzim pogledom na kartu vidimo da je i dio ostalih prodavaonica zatvoren ove nedjelje. Svoju prodavaonicu možete provjeriti ovdje.

BIPA

Iz BIPA-e su objavili koje će nedjelje biti radne, a koje neradne. Fotografije s popisom poslovnica pogledajte ovdje.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo