komentar zorana šprajca / Prioriteti: država ima 500 milijuna eura za borbene avione i sliku Željka Reinera, a nema za vatrogasnu opremu

Za vatrogasce ćete morati donirati jer nema za sve, a prioriteti se ipak moraju znati

20.7.2017.
22:32
VOYO logo

Ovih dana pokrenuto je nekoliko akcija za financijsku pomoć lokalnim DVD-ima koji imaju dotrajala vozila i opremu ili za one koji su u splitskom požaru ostali bez vozila poput vatrogasaca iz DVD-a Okruk iz Gornjeg Okruga.

Peticije i račune za pomoć možete naći na našem Facebooku i solidarnost je u svakom slučaju dobro došla. Pogotovo jer je u hrvatskom slučaju bez nje dobrovoljnim vatrogasnim društvima gotovo nemoguće baviti se  onim zbog čega i postoje - spašavanjem ljudi i njihove imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to je ono što najviše zabrinjava. Da jedan od najskupljih državnih aparata u Europi građanima koji za njega svakog mjeseca izdvajaju pola svoje plaće i koji za gašenje požara ne traže nikakvu plaću nije u stanju osigurati ni pristojnu vatrogasnu opremu. 
Inače, naš sustav javne sigurnosti u koji ulaze i vatrogasci, godišnje stoji oko 8 milijardi i 250 milijuna kuna. Za te novce oni dobiju fiću. 

Ali zato će naši dobrovoljci uskoro dobiti eskadrilu od 12 borbenih aviona. MORH je baš danas zatražio ponude za njihovu kupnju, u igri su američki ili izraelski F-16, švedski Gripen ili korejski FA-50.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taman da se MORH odluči na kupnju i polovnih aviona starih 20 godina, njihova cijena teško da će biti manja od 500 milijuna eura.

Više pročitajte:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za te novce može se kupiti ne 12 nego 1200 vatrogasnih vozila najnovije generacije. 

Ali za vatrogasce ćete morati donirati jer nema za sve, a prioriteti se ipak moraju znati. 
Upravo je napravljen i službeni portret bivšeg predsjednika Hrvatskog Sabora Željka Reinera zvanog Vitez koji će krasiti jednu od saborskih dvorana, platili ste ga 40.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se puno, ali za takvog viteza se moraju naći novci obzirom da je Saborom, predsjedao punih deset mjeseci i time nas zauvijek zadužio.   

A za vatrogasce ćete morati donirati, jer nema za sve, a prioriteti se ipak moraju znati.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo