očekuju pomoć /

Prijevoznici autobusa apelirali: 'Nismo dobili kune pomoći, tražimo hitan sastanak s vladajućima'

Image
Foto: Pixabay

Ostavili ste nas same, na nemilost leasing kućama i bankama, koje su nemilosrdno krenule u blokade i naplate svojih potraživanja te u oduzimanje vozila, tvrde

7.9.2021.
9:54
Pixabay
VOYO logo

Udruga Autobusi HR napisala je otvoreno pismo vladajućima putem Facebook objave na svom profilu. Apeliraju na činjenicu da su izuzeti iz mjera za očuvanje radnih mjesta od mjeseca rujna, te hitno traže promjenu te odluke.

Tvrde kako od početka pandemije nisu dobili kunu pomoći potpore, kako je stanje u ostatku EU bolje i drugačije što se tiče pomoći prijevoznicima, te očekuju od njih hitan sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što su sve napisali: 

"-OTVORENO PISMO -
[➡️] predsjedniku Republike Hrvatske, gosp. Zoranu Milanoviću
[➡️] predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, gosp. Andreju Plenkoviću
[➡️] ministru Olegu Butkoviću, Ministarstvo Mora, prometa i infrastrukture
[➡️] ministru Tomislavu Ćoriću, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
[➡️] ministru Zdravku Mariću, Ministarstvo financija
[➡️] svim medijima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštovani,
potaknuti neugodnim informacijama iz medija kako će sektor prijevoza putnika biti izuzet iz mjera za očuvanje radnih mjesta od mjeseca rujna, otvoreno i javno tražimo hitnu promjenu te odluke!

Povremeni prijevoz putnika je u identičnoj situaciji kao i u ovo vrijeme prošle 2020. godine, odnosno, u istoj situaciji kao i na početku pandemije. Turistička sezona za nas nije postojala. Organiziranih grupa nema. Inozemni turisti su dolazili isključivo u vlastitom aranžmanu.

Pozdravljamo produljenje mjera za naše kolege iz turističkih agencija, no netko mora shvatiti da su turističke agencije i autobusni prijevoznici u istoj priči i da u poslovanju uglavnom ovise jedni o drugima. Ako ste ispravno shvatili da turističke agencije zaslužuju nastavak mjera jer nisu imale posla, onda nije teško zaključiti da posla nisu imali ni prijevoznici u povremenom prijevozu putnika. Jer upravo se na to odnosi glavnina našeg posla, odraditi prijevoze na putovanjima koje organiziraju turističke agencije.

Ostavili ste nas same

Ostavili ste nas same, na nemilost leasing kućama i bankama, koje su nemilosrdno krenule u blokade i naplate svojih potraživanja te u oduzimanje vozila. Blokirani su poslovni računi, privatni računi i imovine obitelji koje su godinama stvarale svoje tvrtke. Stvara se ozračje koje nas prijevoznike u povremenom prijevozu putnika predstavlja kao kriminalce koji ne izvršavaju svoje obaveze i stavlja nam se stigma krivaca za ovu situaciju u kojoj smo se našli. Vrlo skoro vrijeme će pokazati koliko tvrtki će biti otjerano u propast i koliko obitelji u dužničko ropstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
od danas /

Građanima se ovo neće svidjeti: Ponovno porasle cijene goriva - evo i za koliko

Image
od danas /

Građanima se ovo neće svidjeti: Ponovno porasle cijene goriva - evo i za koliko


Ostavili ste nas same bez ikakvih izgleda da se borimo za sebe.Sada nam, ukidanjem mjera, zabijate zadnji čavao u lijes.Danas je 6.9.2021. Molimo vas!! Izračunajte koliko je to dana od početka pandemije, a da prijevoznici u povremenom prijevozu putnika od Vlade Republike Hrvatske još uvijek nisu dobili niti 1,00 Kn isplaćene pomoći?!
Koliko je to dana da bez posla i zarade prehranjuju svoje obitelji, troše svoje zadnje zalihe i posuđeni novac, a da usput plaćaju sve svoje obaveze jer im nitko ništa ne oprašta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je to dana u kojima su se svi oglušili na naše molbe, pisma i prosvjede dok našim kolegama prijevoznicima u ostalim zemljama EU stiže pomoć od prvog dana pandemije. Hrvatska Vlada, jedna jedina Vlada koja svojim prijevoznicima nije isplatila nikakvu pomoć, dok je tu istu pomoć EU osigurala za sektor prijevoza. Ali zato udarcima nema kraja. Ali zato svi i dalje očekuju da budemo profesionalni i uvijek najbolji ambasadori turizma RH, u našoj vrsti usluge. Molimo vas! Čujte ovaj glasni apel Udruge AUTOBUSI HR !

Tražimo hitno donošenje odluke o nastavku mjera za očuvanje radnih mjesta i hitno rješavanje problema sa leasing kućama.

I na kraju, ništa manje važno, tražimo Vaše hitno očitovanje, konkretne odgovore, termine za sastanke.

Ne za 2 tjedna, ne idući mjesec!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražimo ih odmah, danas, sutra, zadnje do kraja ovog tjedna!

Jer sada, nakon godinu dana i 6 mjeseci, možemo reći, izlaza više nema i zadnja trunka strpljenja je potrošena. U očekivanju svih odgovora, s poštovanjem Vas pozdravljamo. Udruga AUTOBUSI HR", napisali su. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo