TUŽNA PORUKA NA FACEBOOKU / Prije 11 godina umrla hrabra Nora: 'Uspomene su ostale i griju dušu'

Image
Foto: RTL

Djevojčica je ujedinila Hrvatsku te se u nekoliko dana prikupilo nekoliko milijuna tadašnjih kuna kako bi se platilo liječenje u Americi

20.3.2024.
9:07
RTL
VOYO logo

Prošlo je 11 godina od smrti malene Nore Šitum, djevojčice koja je ujedinila Hrvatsku. U samo par dana za nju se skupilo preko pet milijuna kuna kako bi se Strašni Lav uspješno liječio.

Nora bi za dva mjeseca proslavila 17. rođendan, no danas je na Facebook stranici Zaklade Nora Šitum osvanula tužna objava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tog je 20.3.2013. godine, kada si zauvijek sklopila oči bila srijeda, baš kao i danas. Dio nas otišao je bespovratno s tobom. Uspomene su ostale i griju dušu kad je obavije tuga. Vole te mama i tata", stoji u pretužnoj poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mala lavica preminula je u Dječjoj bolnici u Philadelphiji, ne dočekavši početak eksperimentalne terapije. Bolovala je od akutne limfoblastične leukemije, a 7. veljače 2013. u pratnji roditelja i liječnika otputovala je u SAD. Nažalost, problemi su počeli odmah po dolasku. Nora se osjećala slabo i stanje joj se počelo pogoršavati.

Dobila je infekciju zbog koje se nije moglo nastaviti s terapijom te je preminula u 5:20 po hrvatskom vremenu. Zakladu Nora Šitum osnovali su Norini roditelji Đana Atanasovska i Ivica Šitum, a pruža financijsku pomoć roditeljima djece oboljele od malignih bolesti s naglaskom na one socijalno ugrožene, pomaže u pronalasku smještaja za roditelje, prevođenju nalaza, organizaciji humanitarnih akcija, traženju drugih mišljenja u bolnicama u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Nora preminula, njezin otac je napisao: "Napokon je slobodna. Bez injekcija, bez lijekova, bez suza i boli. Umrla je na našim rukama i pored naših srca koja će do kraja života biti ispunjena ljubavi i uspomenama na nju. Spavaj, mali umorni strašni lave. Vole te tata i mama."

Image
FOTO: /

Uz pjesmu 'Ultima partenza' pokopana Nora Šitum

Image
FOTO: /

Uz pjesmu 'Ultima partenza' pokopana Nora Šitum

"Otišla je tamo gdje je ništa ne boli, gdje je nitko ne bode i gdje nema ni gljivica, ni leukemije ni patnje. Bili smo s njom do zadnjeg trenutka. Otišla je mirno i spokojno. Prelijepa kao i uvijek. S dugim trepavicama i najslađim majčinim obraščićima... baš kao da spava. Jer ona je samo htjela konačno leći i zaspati, uz svoje tatu i mamu, i da nam nitko drugi ne smeta. Pogotovo ne tamo neki doktori s iglama i tabletama", napisala je tada majka Đana na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Lavica Nora (10) iz Zagreba ima cerebralnu paralizu i prvi put je ustala sama! 'Sad želi naučiti crtati srce'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo