MNOGI SU BILI ŠOKIRANI, ALI... / Priča o mještaninu kojeg su zgrozile 'gradele u crkvici' dobila obrat: 'On je zaštitnik kuhara...'

Image
Foto: Portal grada Kaštela

Povela se priča da je netko na oltaru crkvice pripalio peku, ali objašnjenje je sasvim drugačije

Kristina Čirjak

Kristina Čirjak

Višestruko nagrađivana reporterka, izvještava o socijalnim i društvenim temama te elementarnim nepogodama

19.3.2024.
14:35
Portal grada Kaštela
VOYO logo

Mještanina je nedavno zgrozio prizor koji je zatekao u crkvici sv. Lovre na Ostrogu, povijesnom naselju na padinama Kozjaka jer je pomislio da je netko "roštiljao" na oltaru.

"Ovako nešto ni barbarima ne bi palo napamet - na oltaru gradelavati, a ispred njega spremati peku", poručio je zgroženi mještanin za Portal grada Kaštela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Portal grada Kaštela

No čini se da priča o crkvici, u kojoj se stoljećima služe mise i čije ključeve imaju članovi Udruge sv. Lovre od Ostroga, ima ipak drugačiju pozadinu. Naime, kako smo ranije objavili, iz splitsko-dalmatinske policije su nam potvrdili da nikakvu prijavu mogućeg vandalizma nisu primili, a sad smo doznali i što je na stvari.

Naime, kako nam je potvrdio predsjednik Udruge sv. Lovre od Ostroga Veselko Andromak "peka" u crkvi nije čin vandalizma nego joj je tamo i mjesto jer je sveti Lovro - zaštitnik kuhara!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Portal grada Kaštela

Dodatno nam je pojasnio otkud tragovi koji podsjećaju kao da je nešto nagoreno ili kao da se nešto u crkvi "peklo". Naime, to su tragovi tretiranja protiv stršljenova. Čini se da je time i misterij "peke" na oltaru riješen.

POGLEDAJTE VIDEO Crkva kreće u pohod na ozbiljne novce, netko je izračunao: Na blagoslovu i milodaru bi mogli zaraditi i 15 milijuna eura!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo