Nevjerojatna fotografija / Priča o kućici koja je preživjela požar: prkosila vatrenoj stihiji na obronku požarišta u Žrnovnici

Image
Foto: Facebook/Vatrogasci Supetar

Vlasnik preživjele kućice na obronku požarišta u Žrnovnici je Nikša Barbarić, čija se obitelj godinama bavi pčelarstvom.

20.7.2017.
9:56
Facebook/Vatrogasci Supetar
VOYO logo

Dok je posljednjih dana vatrena stihija oko Splita gutala sve što je stigla, na području zgarišta u Žrnovnici izgorjelo je sve izuzev jedne kućice, čija se nevjerojatna fotografija proširila Hrvatskom. 

Na Facebook stranici supertarskih vatrogasaca objavljena je fotografija preživjele kućice na obronku požarišta u Žrnovnici, čiji je vlasnik Nikša Barbarić. Kazao je kako je ekipa DVD-a Žrnovnica odmah napravila čvrstu liniju za čuvanje od požara preko koje, zahvaljujući njihovoj požrtvnovnosti vatri nije prelazila ni milimetra. Cijeli obronak kao i dio maslinika su izgorjeli, no kućica i pčele u vlasništvu gospodina čija se obitelj bavi pčelarstvom su spašene. Sve to, i još nešto kuća sastrane obranilo je 12 vatrogasaca iz Žrnovnice s vozilom od 1500 litara vode. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo