PRIČA KOJA JE DIRNULA HRVATSKU: / "Djeca imaju svoju sobu odmalena. Ja sam svoju tek dobio sa 15, 16"

Image
Foto: NOVA TV/Screanshoot

Ponosni i predani otac Matija i njegov sin Milan Basarac iz Komareva uspjeli su poslagati karte u svom životu. Danas žive u boljim uvjetima i njihove suze u očima zamijenila je sreća na licu.

11.9.2015.
12:17
NOVA TV/Screanshoot
VOYO logo

Petnaestogodišnji Milan Basarac iz Komareva do prije šest mjeseci želio je samo jedno - da njegov otac Matija dobije perilicu za rublje i da njihovo rublje ne pere ručno. Danas, otac perilicu ima, a puno toga dobio je i njegov sin, piše Dnevnik.hr. Milan i Matija živjeli su u skromnoj kućici staroj 80 godina, bez kupaonice i televizora i u teškim uvjetima. Primali su mjesečno samo 1400 kuna socijalne pomoći i dječjeg doplatka, a Matija je često nekome nešto odradio i dodatno zaradio. Uz puno odricanja sinu je uspio otplatiti i maturalac. Kako i ne bi kad je Milan, koji inače ima problema sa sluhom, dobar je učenik.

Dobio slušni aparatić i još jednu mamu

Priča dvojca iz Komareva kod Siska ganula je brojne građane koji su pohrlili pomoći. Donosili su im hranu, odjeću, kućne potrepštine. S vremenom su im obnovili kuhinju, u staru kuću uveli vodu i uredili kupaonicu. Tvrtka koja se bavi slušnim pomagalima Milanu je poklonila aparatić za sluh. Kako kaže, to mu je pomoglo da se bolje sporazumije s ljudima i da bolje čuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predani tata i emotivni dječak duboko su ganuli i obitelj Matešić iz Zagreba. Tako Marijana koja ima i svojih petero djece jednom tjedno dolazi kako bi pomogla, kako kaže dok grli Milana, "još jednom svom djetetu".

Ni jedna od priča nije točna

Ocu i sinu, zahvaljujući dobrim ljudima, završava se i davno započeta gradnja nove kuće i Milan će sada prvi put u životu dobiti svoju sobu. "Čudno je nekako. Svi kad se rode već, djeca imaju svoju sobu odmalena. Ja sam svoju tek dobio sa 15, 16", komentirao je Milan za Provjereno Nove TV .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevnik.hr/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo