Pretjerali ste? Boli vas glava? Evo rješenja za vas!

Naravno da je najbolji savjet protiv mamurluka – ne piti alkohol!

1.1.2011.
11:39
VOYO logo

Jutro poslije nema kajanja...

Voda, voda i samo voda... Nikako i ni pod kojim uvjetima ne pribjegavajte onoj staroj – klin se klinom izbija!

Doručak će razinu šećera u krvi vratiti u normalu. Hrana također ubrzava metabolizam dopuštajući tijelu da se riješi alkohola puno brže. Uz doručak popijte neki voćni sok. Jedite krekere, a svakako pojedite barem žlicu meda jer će vam pomoći da lakše prebrodite krizu. Popijte tabletu protiv bolova i po mogućnosti vitamin B i C. Obavezno ručajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisilite se i izađite u laganu šetnju. Udahnite svježi zrak i bit će vam bolje. Izbjegavajte kavu. Ona će vas možda razbuditi, ali ćete dodatno dehidrirati jer je kava diuretik. Rano legnite i dajte organizmu priliku da odmori.

Iako ne postoji univerzalan lijek, jasno je da je voda najvažnija. Ipak, ne može pomoći baš svima. Možda je najbolje da se tijekom večeri zaustavite i prestane piti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego počnete...

Iako je sada kasno, evo nekoliko savjeta kada se sljedeći put upustite u ispijanje prekomjernih količina alkohola. Dakle, prije nego počnete piti, sjetite se kako će vam biti sutra ako ne poduzmete neke mjere predostrožnosti. Borba protiv mamurluka počinje prije prvog pića. Prvo i osnovno, nikada nemojte piti na prazan želudac. To je siguran put u katastrofu.

Uz hranu popijte malo mlijeka. Osim toga, pomaže i čičkovo ili maslinovo ulje. Što masnija hrana, to bolje. Dakle, junk food u ovom slučaju je dobrodošao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, hrana, a posebice mliječni proizvodi usporavaju apsorpciju alkohola. Hrana bogata vitaminima B i C ograničava gubitak hranjivih sastojaka. Ukoliko je želudac pun, manja je želja za pićem tijekom večeri.

Najvažnije je unositi dovoljno tekućine u organizam. Slatki sokovi nisu rješenje. Najbolje je popiti čašu vode nakon svakog drugog, trećeg pića, a ni Coca Cola nije tako loš izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad i ako se uspijete dovući do kuće, odmah poduzmite korake kako biste spriječili horor koji vas čeka kada otvorite oči. Ostanite budni, nemojte odmah leći u krevet. Odmah možete popiti i tabletu protiv glavobolje ili vitamin C. Sve to uz dosta vode, naravno.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo