Pravomoćna presuda / Sramotna presuda pedofilu: zlostavljao dvije djevojčice, a umjesto u zatvoru, kaznu će odraditi radom za opće dobro

Image
Foto: Thinkstock/ILUSTRACIJA

Okrivljeniku je odredbama zakona izrečena jedinstvena zatvorska kazna od godine dana, koja će se zamijeniti radom za opće dobro

28.8.2017.
16:09
Thinkstock/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Županijski sud u Vukovaru, potvrdio je presudu kojom je 69-godišnji pedofil kažnjen sa godinu dana zatvora zbog bludničenja nad dvije djevojčice u to vrijeme stare 10 godina. Međutim, okrivljenik neće u zatvor jer mu odredbama zakona izrečena jedinstvena zatvorska kazna od godine dana, koja će se zamijeniti radom za opće dobro, piše 24sata.

Okrivljenik i Odvjetništvo žalili su se na nepravomoćnu odluku, ali je vukovarski sud odbio obje žalbe. Ipak, u zatvoru neće provesti ni dana jer će po presudi Općinskog suda, koju je potvrdio Županijski sud u Vukovaru i koja je postala pravomoćna, zatvorska kazna biti zamijenjena radom za opće dobro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedofil je 2014. godine u svoju garažu pozvao dvije, tada 10-godišnje djevojčice iz susjedstva na stolni tenis. U igri je odredio pravila koja su zadovoljavala njegove pedofilske nakane tako što bi djevojčice bile podvrgnute kazni kada bi pogriješile. Kaznu bi odradile tako što bi morale staviti ruke na zid, okrenute njemu leđima, a on im je zavlačio ruku u gaćice dirajući ih po spolovilu. 

Isprva su djevojčice sve tajile, no kasnije su priznale roditeljima što se dogodilo. Okrivljenik je tijekom istrage sve poricao, da bi se na kraju ipak ustanovilo kako su priče djevojčica istinite. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvostupanjski sud ga je proglasio krivim za dva kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta mlađeg od 15 godina te kazneno djelo zadovoljavanje pohote pred djetetom mlađim od 15 godina. Za prvo kazneno djelo dobio je šest mjeseci zatvora, a za drugo kazneno djelo, četiri mjeseca zatvora, za što mu je odredbama zakona izrečena jedinstvena zatvorska kazna od godine dana, koja će se zamijeniti radom za opće dobro, javlja 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo