NAJNIŽA OD OŽUJKA PROŠLE GODINE / Premijer Plenković o inflaciji: 'Očekujem od svih da se ponašaju racionalno kada je riječ o formiranju cijena'

Image
Foto: Jurica Galoic/Pixsell

Premijer je rekao da je Hrvatska nastavila s intenzivnim povlačenjem novca iz Fonda solidarnosti. Povučeno je milijardu i 42 milijuna eura

2.6.2023.
9:06
Jurica Galoic/Pixsell
VOYO logo

Na dnevnom redu sjednice Vlade su Informacije o aktualnom stanju vezanom za potres, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskom registru, te, između ostaloga, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trgovačkim društvima.

U uvodnom govoru premijer Andrej Plenković osvrnuo se na Državni zavod za statistiku o gospodarskom rastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je prvi kvartal bio takav i drugi i treći kvartal će biti dobar, naš ukupan rast će biti viši od prve procjene. Inflacija je bila devet posto, što je značajno smanjenje u odnosu na travanj. Vidimo jasan trend opadanja inflacije. Vidi se da je najmanji utjecaj na inflaciju cijene energenata, kada je riječ o državi, stvorili smo preduvjete. Očekujem od svih da se ponašaju racionalno kada je riječ o formiranju cijena", rekao je Plenković.

Image
REKORDNE CIJENE /

Inflacija poharala tržnice, od šparoga do jagoda: Stručnjak objasnio zašto je sve skočilo u nebo

Image
REKORDNE CIJENE /

Inflacija poharala tržnice, od šparoga do jagoda: Stručnjak objasnio zašto je sve skočilo u nebo

Komentirao i odluku suda u Zambiji

Dodao je kako je inflacija najniža od ožujka 2022. "Vlada je mjerama stvorila temelj za to i dali smo svoj doprinos i očekujemo da se i drugi ponašaju vrlo racionalno", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na odluku suda u Zambiji.

"Sutkinja je navela da nije dokazano da su dokumenti o posvojenju lažni. Podsjećam da je Hrvatska štitila prava i interese naših državljana. Osim prava hrvatskih parova, štitili smo prava djece. U ovom trenutku vode se administrativni poslovi u vezi s djecom, i vidjet ćemo kako će dalje teći povratak u Hrvatsku", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je rekao da je Hrvatska nastavila s intenzivnim povlačenjem novca iz Fonda solidarnosti. Povučeno je milijardu i 42 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo