O društvenim i političkim temama / Premijer Plenković: 'Grb na ploči u Jasenovcu je problematičan'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Premijer se u intervjuu osvrnuo na ostavku ministra Stiera, novosklopljeni savez s HNS-om, a osvrnuo se i na ploču sa spornim grbom u Jasenovcu

20.6.2017.
12:40
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković je dao intervju za novi broj Nacionala, te se u njemu osvrnuo na brojne važne društvene i političke teme.

U intervjuu je između ostaloga progovorio o ostavci ministra Stiera, za kojega je kazao da je svojim postupkom iznenadio brojne kolege kojima nisu u potpunosti jasni razlozi tog njegovog poteza. "Mi smo praktički na početku rada naše vlade, pa njegov argument o završetku jedne faze vanjskopolitičkog djelovanja ne smatram utemeljenim", rekao je Plenković. Osvrnuo se i na koaliciju s HNS-om, a ne smatra da je situacija u kojoj su  HNS-ovci napustili SDP, jednaka onoj u kojoj su Esih i Hasanbegović napustili HDZ, bez kojeg ih ne bi bilo u parlamentu, jer je koalicija 
"Hrvatska raste" prestala postojati nakon izbora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Stručnjaci: 'Tito je bio jedinstven lider, a njegove negativne strane jako teško izlaze na vidjelo'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Sedlar izašao iz Društva hrvatskih filmskih redatelja nakon pokretanja postupka protiv njega

>> 'Da je predsjednik Tuđman živ, ne bi bilo ploče s pozdravom 'Za dom spremni'' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se naposlijetku i na ploču sa spornim grbom ipozdravom u Jasenovcu, te je istaknup da se radi o ploči koja nije poput one postavljene 2004. godine, istaknutim pripadnicima ustaškog režima.

"Ovo je ploča za 11 hrvatskih branitelja koji su poginuli u dobi od 20. do 38. godina. Jedino je grb problematičan. Treba otvoriti ozbiljne razgovore s predstavnicima udruga HOS-a kako bi se našlo rješenje", kazao je premijer. "Mogli su i u Jasenovcu staviti ploču bez grba i problema ne bi bilo", rekao je u intervjuu za Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo