SAD JE I SLUŽBENO / Premijer Plenković potvrdio datum raspuštanja Sabora: 'Postigli smo suglasje...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon raspuštanja Sabora, palica odgovornosti je na predsjedniku Zoranu Milanoviću koji bi trebao raspisati datum parlamentarnih izbora 2024., a koji se moraju održati u roku od 30 do 60 dana

8.3.2024.
12:23
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković potvrdio je na sjednici Vlade da će se Sabor raspustiti idući četvrtak, 14. ožujka što je tjedan dana ranije od prethodnih najava u kojima se spominjao 22. ožujka.

Podsjetimo, RTL prvi doznao da se tijekom dana na sastanku u Banskim dvorima razgovaralo se o ranijem raspuštanju Sabora, što je na sjednici potvrdio i sam premijer. Nakon raspuštanja Sabora, palica odgovornosti je na predsjedniku Zoranu Milanoviću koji bi trebao raspisati datum parlamentarnih izbora 2024., a koji se moraju održati u roku od 30 do 60 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jutros smo imali sastanak parlamentarne većine i postigli smo suglasje da se nakon najave ranije ovoga tjedna, s obzirom na dinamiku točaka koje će Sabor raspravljati, dan raspuštanja ovog saziva Sabora dogodi u četvrtak, 14. ožujka", poručio je.

Image
Što nas sve čeka? /

Veliki vodič za izbore: Kako se mijenjaju izborne jedinice, tko su nova, a tko stara imena...

Image
Što nas sve čeka? /

Veliki vodič za izbore: Kako se mijenjaju izborne jedinice, tko su nova, a tko stara imena...

Čestitao Dan žena

Premijer je i svim ženama čestitao Međunarodni dan žena pa poručio da je ravnopravnost temeljna vrednota Ustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najprije svim članicama Vlade i našim suradnicama i svim ženama čestitam Dan žena. Na današnji dan obilježavamo borbu žena za njihova prava. Sjećamo se prepreka i predrasuda koje su rušile da bi utrle put budućim generacijama u pogledu ravnopravnosti. Unatoč izazovima, ostale su odlučne stvoriti svijet koji je pravedniji i sigurniji. Ravnopravnost je temeljna vrednota našeg Ustava", istaknuo je dodajući da je ravnopravnost univerzalno pianje i temeljno pravo.

Najavio je kako će u četvrtak, 14. ožujka Vlada donijeti paket mjera koji se donosi na nepromijenjenu cijenu struje i plina te na paket potpore umirovljenicima. "Time ćemo zaokružiti aktivnosti koje smo predvidjeli. A ranijim održavanjem izbora dva i pol mjeseca u odnosu na izbore 2020. godine, omogućit ćemo mirno ljeto i vrijeme za formiranje parlamentarne većine i formiranje nove vlade", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako je Vlada potvrdila "odličan dijalog" sa sindikatima državnih i javnih službi i posjetio na rast osnovnice plaća.

"Narasla je za 40 posto, što je ogromno povećanje u takvom razdoblju u odnosu na brojne godine prije. Bilo je mandata drugih vlada kad osnovnica nije uopće rasla. Osigurano je najveće povećanje plaća u povijesti države i tako ćemo povećati standard i primanja građana, posebice onih koji rade u javnim i državnim službama", kaže premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Premijer Plenković potvrdio: 'Sabor se raspušta 14. ožujka'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo