'Preko noći' poskupjeli rezervni dijelovi

Nakon što su pojeftinili auti, pretpostavka da će pasti i cijene rezervnih dijelova, kako bi se što više vlasnika potaknulo na održavanje u ovlaštenim servisima, pokazala se pogrešnom.

6.4.2010.
14:29
VOYO logo

arti-201004030179006Kod nekih su ta poskupljenja simbolična te je jasno da se iza njih zapravo krije tečajna razlika. Kod drugih su malo manje simbolična, ali opravdanje se može dijelom naći u činjenici da su modeli preživjeli smjenu generacija, a nova generacija automobila donijela je nove, tehnološki dotjeranije i skuplje dijelove, piše Večernji list.

No, postoje i oni treći, koji ove godine prodaju jednake modele koje su prodavali i lani, a cijene dijelova za te modele osjetno su porasle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svijetla iznimka ove je godine samo Volvo. Cijene dijelova za njegove modele u lipu su jednake kao i lani. Prijašnjih godina politike zadržavanja cijena držali su se Peugeot i Suzuki, no ove godine i kod njih bilježimo promjene naviše.

Godinu za godinom cijene rezervnih dijelova analiziraju se na temelju cijena dobivenih od hrvatskih zastupnika pojedinih marki automobila. Kod jednih je riječ o cijenama koje njihovi serviseri i trgovci rezervnim dijelovima moraju poštivati, dok su kod drugih to samo preporučene cijene. Stoga se prije nego što ostavite automobil na popravku, isplati provjeriti kakve su cijene u više servisa, odnosno trgovina, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002080176006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo