PREDUHITRILI GA PRIJE NEGO JE STIGAO DATI OSTAVKU / Zmajlović smijenio šefa Agencije za zaštitu okoliša

Ministar Zmajlović preduhitrio je prof. dr. Nevena Voću, šefa Agencije za zaštitu okoliša, koji je najavio da će na konferenciji za novinare podnijeti ostavku zbog afere Zagrebtower.

20.4.2015.
11:02
VOYO logo

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode priopćilo je da je ministar Mihael Zmajlović jutros smijenio ravantelja AZO-a prof. dr.Nevena Voću.

Podsjetimo, prof. dr. Voća odbio je urede Agencije seliti u Zagrebtower.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ravnatelj AZO razriješen je 20. travnja, a razrješenje nastupa odmah. Razlozi razrješenja su nepoštivanja odluke Upravnog vijeća AZO-a od 16.12.2014. čime je Ravnatelj doveo u pitanje svrhovito, učinkovito i ekonomično raspolaganje proračunskim sredstvima. Ravnatelj nije postupio po nalogu Upravnog vijeća od 16.12.2014. koje je donijelo odluku o sklapanju ugovora o podzakupu s Ministarstvom i Fondom za poslovne prostore.

Nepotrebni trošak

Premda su se tehnički i prostorni uvjeti za preseljenje stekli u studenom 2014. i u prosincu 2014. osigurala i dodatan pisana odobrenja svih nadležnih tijela, te Upravno vijeće 16.12.2014. donijelo odluku kojom se nalaže Ravnatelju sklapanje Ugovora o podzakupu, Ravnatelj nije sklopio ugovor. Time je uzrokovao dodatni i nepotrebni trošak za državni proračun koji se procjenjuje na 150.000 – 250.000 kn", navodi se u priopćenju Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored toga, navodi se u priopćenju Ministarstva, suprotno odluci Upravnog vijeća, zatražio je 23. travnja od DUUDI-ja dodatni prostor na drugoj lokaciji čime u pitanje doveo kompletan proces preseljenja triju proračunskih tijela, Ministarstva zaštite prirode i okoliša, Državnog zavoda za zaštitu prirode i Agencije za zaštitu okoliša te vanproračunskog Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na objedinjenu lokaciju i otvara rizik milijunske štete za proračun.

"Temeljem zahtjeva Upravnog vijeća AZO-a upućenog Ministarstvu zaštite okoliša i prirode od 17.4. Ministar je donio odluku o Razrješenju Ravnatelja koja stupa na snagu odmah, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo