KAKVA ĆE BITI KOLONA? / Predstavnici Ureda predsjednika i ministra obrane na zajedničkom sastanku: Smiruju li se tenzije?

Trebala bi tako biti jedna kolona i zajedništvo, iako već dan nakon sastanka zajedništva nema. Tigrovi su, kao i neki dan Vukovi na svojoj obljetnici stvar preuzeli u svoje ruke

5.11.2022.
20:15
VOYO logo

Usuglašen je program obilježavanja Obljetnice pada Vukovara. A to znači da su na istom sastanku bili predstavnici i Ureda predsjednika i ministra obrane.

Trebala bi tako biti jedna kolona i zajedništvo, iako već dan nakon sastanka zajedništva nema. Tigrovi su, kao i neki dan Vukovi na svojoj obljetnici stvar preuzeli u svoje ruke. Ondje je bila Petra Mlačić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Tigrovi s jedne strane, stari Tigrovi s druge, a državni i vojni vrh negdje dolje, na početku.

Image
KOMENTIRAO I FORTENOVU /

Penava: 'Garantiram da se u Vukovaru neće dogoditi dvije kolone'

Image
KOMENTIRAO I FORTENOVU /

Penava: 'Garantiram da se u Vukovaru neće dogoditi dvije kolone'

"Moj pokojni otac je bio u Sokolovima, hrvatski branitelj, majka je isto bila u Hrvatskoj vojsci i htio sam nastaviti obiteljsku tradiciju", kaže vojnik Benjamin Ždinjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad to zapravo želiš, možeš sve", smatra vojnikinja Anamarija Matić.

Bukete su za poginule Tigrove položili odvojeno ministri Banožić i Medved, pa izaslanik predsjednika, ujedno i ratni zapovjednik Tigrova, te načelnik glavnog stožera Hranj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da Milanović neće doći Tigrovi su saznali tek prekjučer.

Na pitanje bi li im značilo da su danas ovdje bili i predsjednik države i ministri obrane i branitelja, satnik 9. bojne Rakitje, Josip Širić odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čujte neću o tome davati izjavu, ovo je pijetet prema žrtvi i domovini. Mi smo svi bili kao jedno i takvi smo i danas", rekao je.

Sve je izgledalo dobro dok je trajao organizirani dio, a nakon toga umjesto unaprijed dogovorenih izjava ministara, nas novinare ostavljaju iza ograde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon vrlo neugodnog odbijanja saznajemo da su veterani Tigrova prilično ljuti, dosta im je toga da se preko njihovih leđa vojni i državni vrh prepire pa su uzeli stvar u svoje ruke.

Nakon obljetnice Vukova koja je imala dvije svečanosti, pa oslobađanja juga na koju predsjednik države nije bio pozvan ova situacija kod Tigrova budi jedno pitanje - hoćemo li u Vukovaru ponovno gledati 2 kolone?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednoglasno je protokol sav dogovoren i gradonačelnika i izaslanstava i nema razloga da pričamo o bilo kakvom neslaganju taj dan", tvrdi član Odbora za ratne veterane Hrvatskog Sabora, Ante Deur.

Bila je na sastanku i voditeljica protokola Ureda predsjednika. U današnjem nedolasku predsjednika ne vide ništa sporno, a Vukovar će kažu biti kao i lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima li ime i prezime taj koji je to rekao, tko je rekao da će biti dvije kolone, ima li ime i prezime, ma ništa irelevantna tema potpuno", tvrdi premijer Andrej Plenković.

Odjednom svi složni, kao da odvajanja nikad nije ni bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja garantiram da se to u Vukovaru neće dogoditi, a ove priče o 2,3 kolone neka pjevaju ti, ja ih razumijem sve te koji lansiraju te teze, njima se teško probuditi svaki dan u Hrvatskoj, ja im nemam što reći, neka napuste Hrvatsku ili neka se naviknu na šahovnicu i Vukovar", rekao je gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava.

A hoće li Milanović i Banožić moći mirno jedan iza drugoga pokazat će uskoro. A ako i uspiju vraća se pitanje - zašto nisu mogli na svim ovim drugim obljetnicama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo