Predsjednik Josipović raspisao izbore

Nakon što je u petak raspušten šesti saziv Sabora, predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak je raspisao odluku o održavanju parlamentarnih izbora za novi saziv Sabora.

31.10.2011.
12:47
VOYO logo

Iz Ureda predsjednika potvrdili su za Danas.hr da je predsjednik Josipović potpisao odluku koja će tijekom dana biti objavljena u Narodnim novinama. Prethodno je predsjednik telefonski razgovarao s predsjednicima parlamentarnih stranaka s kojima je usuglasio da se izbori raspišu za 4. prosinca 2011. godine.

U srijedu se predsjednik obraća javnosti

Također, iz Ureda su najavili da će se predsjednik Josipović u srijedu obratiti javnosti u 19.30 sati porukom u kojoj će se osvrnuti na aktualnu situaciju u zemlji te pozvati sve građanke i građane RH da izvrše svoju građansku dužnost i izađu na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, nakon što predsjednik raspiše izbore, parlamentarne stranke u roku od 14 dana moraju predati prijedloge izbornih lista Državnom izbornom povjerenstvu (DIP). Potom DIP u roku od 48 sati mora prihvatiti liste i javno ih objaviti u svim dnevnim novinama i na televiziji, nakon čega počinje službena izborna kampanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo