Buka, bageri i nezadovoljni turisti: 'Hoću da mi grad nadoknadi štetu!'

Direktorica TZ-a kaže da su iznajmljivači mogli o tome obavijestiti goste, ali bukiranje se obavlja i šest mjeseci unaprijed, a tada se još nije znalo koliko dugo će radovi trajati.

2.6.2014.
16:18
VOYO logo

Dubrovčanki Jeleni Marović, vlasnici apartmana u Ulici Petra Krešimira IV., gosti su otišli iz apartmana zbog bagera, buke i prašine u ulici, piše Slobodna Dalmacija.

O odlasku gostiju obavijestila je Grad i Turističku zajednicu, no odgovor nije dobila. U Krešimirovoj se obavljaju radovi na polaganju kabela. Apartman gospođe Jelene na prvom je katu, a spavaća soba je tri metra od bagera i pikamera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Gosti koji su trebali ostati devet dana napustili su apartman pet dana prije. Nanesena mi je financijska šteta od 2500 kuna i želim da mi Grad nadoknadi gubitak. Nezaposlena sam i ljeti plaćam podstanarstvo kako bih nešto zaradila i onda mi se još dogodi ovaj problem. Da ne govorim o tome koliko mi je bilo neugodno pred gostima koji su iznajmili i platili apartman u kojem nisu mogli uživati. I njima je upropašten odmor', kazala je Jelena.

Pisala je i gradonačelniku Andru Vlahušiću, predlažući da participiraju u plaćanju nekog izleta gostima kako bi oni što manje boravili u apartmanu ispred kojega se izvode radovi. No, Grad Dubrovnik ne predviđa nikakve troškove vezane uz boravak gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznajmljivačici Jeleni, njezinoj sestri Ivani, koja također ima apartman, kao i susjedu, gosti su otišli. Ne samo da su pretrpjeli financijsku štetu za koju neće biti obeštećeni, nego su gosti otišli nezadovoljni zbog prouzročenih problema.

Direktorica TZ-a Grada Romana Vlašić, kaže da joj je žao što se to dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bila bih sretna da su radovi završeni i da gosti mogu mirno boraviti. Međutim, po zakonu koji je na snazi u cijeloj RH, građevinski radovi dopušteni su do 15. lipnja. Radovi u Krešimirovoj bili su najavljeni i iznajmljivači su to znali. U turizmu je najvažnije napisati informaciju “radovi u tijeku ili gradilište u blizini”. Kad vi napišete gostu istinitu informaciju, onda nemate nikakvog problema.

Direktorica kaže da su iznajmljivači mogli o tome obavijestiti goste, ali bukiranje se obavlja i šest mjeseci unaprijed, a tada se još nije znalo koliko dugo će se raditi u Krešimirovoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo