Pratite sučeljavanja Bandića i Josipovića na net.hr-u

Donedavni stranački kolege, a sada ljuti protivnici - Ivo Josipović i Milan Bandić, sučelit će se večeras na dvije nacionalne televizije.

30.12.2009.
21:44
VOYO logo

Prvo će se odigrati na Hrvatskoj radioteleviziji u 20.10 sati, a onda se kandidati sele na Novu TV gdje sučeljavanje počinje u 21.45 sati. Oba sučeljavanja možete pratiti uživo na net.hr-u.

Sudeći po sučeljavanjima koja su se događala u finišu dosadašnjih predsjedničkih kampanja, moralo bi biti zanimljivo. Iako Ivo Josipović trenutno uvjerljivo vodi po ispitivanjima javnog mnijenja, sigurno je da se Milan Bandić ni po koju cijenu neće predati i da bi u završnici kampanje mogao posegnuti za "teškom artiljerijom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o čovjeku koji je tijekom kampanje inzistirao na tome da govori najbolje o svojim protivnicima da bi na izbornu noć prvoga kruga otvorio vatru na Josipovića i predvidio da će njime upravljati nepopularni šef SDP-a Zoran Milanović, na što je Josipović uzvratio istom mjerom. Kazao je za njega da iza sebe ima ekstremno nepopularnog Ivu Sanadera kojemu će poslužiti kao daljinski upravljač.

Josipovića podržava HNS, IDS, HSLS, HSU i predsjednik Stjepan Mesić. Najveća hrvatska stranka, HDZ odbila se opredijeliti, međutim, za Bandića se protivno volji vodstva HDZ-a opredijelila makarska podružnica te zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Podupire da i dio SDP-a koji prijeti odcjepljenjem, Boris Mikšić, Hrvatska stranka prava Ante Starčević te splitski gradonačelnik Željko Kerum, koji je sklon i daljnjoj suradnji s Bandićem u parlamentu ukoliko ne postane predsjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912110009006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo