apel policije građanima / Pozor: lažni trgovci drvima ponude povoljnu cijenu, uzmu vaš novac, a zatim nestanu bez traga

Image

"Obično mole za neku (pri)pomoć, sitnu uslugu, prodaju predmete ili nude usluge, a pri tom se lažno predstavljaju. Žele zadobiti vaše povjerenje ili sažaljenje jer tako pripremaju teren za ulazak u vaš stan", objašnjava policija

14.10.2015.
15:39
VOYO logo

Vukovarska policija posljednjih je dana zabilježila novi oblik prijevare - lažne trgovce drvima za ogrijev koji robu po povoljnoj cijeni nude na kućnim vratima, uz izlike da su u nevolji, no plaćena drva u konačnici ne isporučuju. 

Slična nedjela nedavno su prijavljena u Vukovaru i Karadžićevu gdje je prevarant žrtvama po povoljnoj cijeni ponudio drva uz 'objašnjenje' da mu se vozilo na kojem su natovarena pokvarilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, ostalo je samo na obećanju da odmah dolazi isporučiti drva, koja su se tobože nalazila u vozilu parkiranom u obližnjoj ulici", objavila je policija na svojoj internetskoj stranici, upozoravajući građane da ne nasjedaju na slične ponude jer je riječ o prijevari.

"Ne trgujte s nepoznatim osobama, pogotovo ukoliko vam nude uslugu za nižu cijenu. Nemojte vjerovati u 'dobre ponude' čovjeka u nevolji. Trgujte s osobama o čijim ste se poslovanjima raspitali kod svojih susjeda ili poznanika. Prevaranti uvijek iznova lucidno i maštovito, ali bez suosjećanja, pokušavaju oštetiti potencijalnu žrtvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obično mole za neku (pri)pomoć, sitnu uslugu, prodaju predmete ili nude usluge, a pri tom se lažno predstavljaju. Žele zadobiti vaše povjerenje ili sažaljenje jer tako pripremaju teren za ulazak u vaš stan. Prilagođavaju način i mogućnosti činjenja kaznenog djela u skladu s trenutnim okolnostima, procjeni žrtve i mogućem riziku. Imajte na umu da se vješti prevaranti često koriste jednostavnim trikovima. Rizik je veći što je žrtva starije životne dobi", upozorava policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo