KAKO ĆE OD PONEDJELJKA U ZAGREBAČKIM ŠKOLAMA IZGLEDATI NASTAVA? / Svi srednjoškolci, osim maturanata, ostaju online

Image
Foto: Ilustracija/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Napokon se zna kako će škole u Zagrebu raditi idućeg tjedna

22.4.2021.
14:14
Ilustracija/Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Novih 578 slučajeva zaraze zabilježeno je u Zagrebu u posljednja 24 sata, a ozdravilo je 466 osoba, izvijestio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Zbog zaraze 17 učenika i pet nastavnika, mjera samoizolacije izrečena je za 315 učenika osnovnih škola. U srednjim školama zaraza je potvrđena kod pet učenika, pa je samoizolacija propisana za 37 srednjoškolaca.

Maturanti u školama

Što se tiče škola, model nastave kakav je na snazi nastavit će se i od 26. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po završetku konzultacija s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo te Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a uvažavajući broj osoba zaraženih covidom u općoj populaciji grada Zagreba, predlažemo da trenutno važeći način organizacije nastave u školama ostane na snazi i od 26. travnja", rekli su iz Gradskog ureda za obrazovanje za Jutarnji list.

To znači da će idućeg tjedna u školama ostati svi osnovnoškolci, a srednjoškolci, osim maturanata, bit će na online nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata zabilježeno je, inače, 2885 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV, preminulo je 46 osoba, a na respiratoru je 226 pacijenata.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo