DETALJI NESREĆE NA A1 / Poznato je tko su mladići koje je kombijem zgazio 22-godišnjak: ‘Preko njih je prešlo još vozila...‘

Image
Foto: Nikola Mraovic/PIXSELL

Da je preko jednog stradalog Nepalca prešlo više automobila, potvrdila je zamjenica županijske državne odvjetnice

27.10.2023.
10:14
Nikola Mraovic/PIXSELL
VOYO logo

Dvojica smrtno stradalih muškaraca na motociklu u jučerašnjoj prometnoj nesreći na autocesti A-1 državljani su Nepala, jedan ima 26, a drugi 24 godine, potvrdilo je to karlovačko Županijsko državno odvjetništvo. Nakon što ih je u naletu oborio vozač bijelog kombija, na tijelo stradalnika naletjela su još dva osobna vozila, te su na mjestu podlegli ozljedama. Nesreća se dogodila na autocesti A-1, oko pet kilometara dalje u smjeru juga nakon čvora Gospić.

Prema rezultatima očevida, koji je zamjenica županijske državne odvjetnice provela u suradnji s djelatnicima PU Ličko-senjske "prometna nesreća se dogodila na način da je oko 04.30 sati vozač kombi vozila upravljao vozilom hrvatskih registarskih oznaka desnom voznom trakom prema Splitu te je, iz za sada neutvrđenih razloga, dolaskom do 186. kilometra autoceste A1, prednjim dijelom kombi vozila udario u motocikl zadarskih registarskih oznaka koji se kretao ispred njega u istom smjeru i na kojem su bili vozač i putnik (državljani Nepala, 1997., 1999.)".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tužiteljstvu kažu: "U prometnoj nesreći smrtno su stradali vozač i putnik na motociklu, dok je vozač kombi vozila napustio mjesto nesreće. Očevidom je utvrđeno i da su zbog nemogućnosti izbjegavanja naleta, na tijelo smrtno stradale osobe naletjela još dva vozila koja su se potom zaustavila na kolniku".

"Još uvijek je istraga u tijeku, ono što je bilo simptomatično u cijeloj priči, naime, osoba koja je vozila nesretni kombi, usmrtila je dvije osobe, vukla ih je stotinu metara. Nažalost, te su se osobe odbile od kombija i preko njih je prešlo još nekoliko vozila, zato i je bila tako tragična scena na mjestu događaja. Svi oni koji su došli u tom trenutku imali su jedan neugodan prizor", rekao je prilikom javljanja iz Gospića novinar HRT-a Hrvoje Matejčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JAVIO SE NAKON 9 SATI /

Kakva izjava! Odvjetnik bjegunca s A1: 'Nije pobjegao, već se malo udaljio od kombija'

Image
JAVIO SE NAKON 9 SATI /

Kakva izjava! Odvjetnik bjegunca s A1: 'Nije pobjegao, već se malo udaljio od kombija'

Da je preko jednog stradalog Nepalca prešlo više automobila, potvrdila je zamjenica županijske državne odvjetnice, piše Jutarnji list.

U priopćenju ŽDO-a također stoji kako je vozač kombija pobjegao s mjesta nesreće, a njegov je identitet utvrđen poduzimanjem dodatnih izvida. Riječ je o 22-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se, kako napominje njegov odvjetnik, javio još u četvrtak u 8.30 sati te je s policijskim službenicima dogovoren dolazak u njihove prostorije, što se i dogodilo oko 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je mlad čovjek i bio je u strašnom šoku", objasnio je odvjetnik razloge bijega svojega branjenika s mjesta nesreće.

Prema priopćenju, 22-godišnjaka se "sumnjiči da je upravljao kombi vozilom koje je uzrokovalo prometnu nesreću“ u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naloženo je provođenje obdukcije smrtno stradalih sudionika prometne nesreće, a traju i "daljnji izvidi i dokazne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće". Poginuli Nepalci su, neslužbeno doznaje HRT, radili za jednu građevinsku tvrtku u Ninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo