POSLJEDNJI ISPRAĆAJ /

Tuga do neba: Poznato je kada će biti pokopani pomorci s trajekta Lastovo

Image
Foto: Nel Pavletić/Pixsell

U teškoj nesreći na rivi u Malom Lošinju u nedjelju na pomorce je pala više tona teška rampa Jadrolinijinog broda Lastovo, poginula su tri, a jedan pomorac je teže ozlijeđen

15.8.2024.
16:25
Nel Pavletić/Pixsell
VOYO logo

Istraga o strašnoj tragediji koja se dogodila u Malom Lošinju u kojoj su poginula trojica pomoraca na koje je pala rampa na trajektu Lstovo traje.

U petak u 19 sati u Solinu bit će pokopan Marko Topić (38), a u subotu će u 18 sati u Zemuniku Donjem u 18 sati biti sprovod Denisa Šarića (54). Boško Kostović (58), poginuli vođa stroja bit će pokopan u subotu u 17 sati u Vinišću, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković danas je komentirao strašnu nesreću. Rekao je da ministar Oleg Butković i predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta imaju njegovu punu podršku te da će se, nakon što nadležna tijela utvrde što se dogodilo, moći govoriti tko je odgovoran za tešku pomorsku nesreću u Malom Lošinju.

Image
NAPOKON O JADROLINIJI /

Plenković o nesreći na trajektu: 'Nema tu političke odgovornosti. Ovakva nesreća je jedna jedina'

Image
NAPOKON O JADROLINIJI /

Plenković o nesreći na trajektu: 'Nema tu političke odgovornosti. Ovakva nesreća je jedna jedina'

Odgovarajući na pitanje zašto nije odmah došao na mjesto nesreće u kojoj su poginule tri osobe, rekao je da su se dogovorili da na mjesto nesreće ode predsjednik Uprave, kao i predstavnici Ministarstva i svih nadležnih službi te su odmah iskazali sućut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da su odmah shvatili što se dogodilo te da njihov dolazak ne bi ništa promijenio. Dodao je da nije bio ni na mjestu nesreće nedavnog ubojstva u Daruvaru sa šestero poginulih. Na pitanje hoće li Sopta biti smijenjen, kazao je da ovo nažalost nije prva nesreća u Hrvatskoj ni u mandatu, da postoje nadležna tijela koja će utvrditi što se dogodilo. Tek kada oni utvrde činjenice i razloge, moći ćemo govoriti tko zašto i kako je odgovoran za ovakvu nesreću. Pad rampe je vrlo neobičan , to se nije dogodilo u povijesti Jadrolinije, kaže.

Podsjetimo, u teškoj nesreći na rivi u Malom Lošinju u nedjelju oko 15 sati na pomorce je pala više tona teška rampa Jadrolinijinog broda Lastovo, poginula su tri, a jedan pomorac je teže ozlijeđen te je helikopterom prevezen u riječku bolnicu. On je stabilno i pri svijesti te nije životno ugrožen.

POGLEDAJTE VIDEO: Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta o tragediji u Malom Lošinju

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo