Pozlilo mu zbog keksa kupljenih u Kauflandu

Riječanin je u Kauflandu kupio kekse kojima je rok trajanja istekao 16. siječnja ove godine.

19.4.2011.
9:10
VOYO logo

Ma koliko kupac imao oči širom otvorene u supermarketima, ma koliko puta se opekao i sad pažljivije premeće artikle po rukama prije no što ih stavi u košaricu, trgovci su uvijek korak ispred. To što se nerijetko događa da na policama naiđete na pakiranje svježega mesa kojemu je rok trajanja istekao prije dva-tri dana, uglavnom je posljedica nemara zaposlenika u supermarketu, teško da se radi o svjesnoj nakani voditelja ili direktora da ljude potruje pokvarenim mesom.

No, primjer Riječanina Rolanda Priselca je drugačiji. Na polici pored napolitanki u riječkom Kauflandu stajao je natpis: "Novo u ponudi". To je privuklo pažnju ovoga Riječanina i kupio ih je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam došao kući, pojeo sam malo tih keksa i pozlilo mi je. Ne jako, ali mi je bilo mučno i poprilično loše. Moja je djevojka potom uzela jedan keks, pojela ga i odmah osjetila da su stari. Pogledali smo deklaraciju i imali što vidjeti – rok trajanja istekao je 16. siječnja ove godine", rekao je za Novi list Roland Priselac, koji je kekse kupio 16. travnja.

U jednom pakiranju tih mini napolitanki robne marke Kaufland je 12 paketića, a spojeni su trakom koja je prekrila rok trajanja. Zapravo, datum 16. siječnja je vidljiv, ali ne i godina, preko nje prelazi traka. Riječanin je sutradan otišao ponovno u Kaufland i kopao po kutiji gdje je uzeo kekse te je vidio da je nekima rok istekao 15., nekima 16., a nekima 18. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni to izgleda da su ih uzeli iz nekoliko marketa u Austriji pa ih podvaljuju nama. Što je najgore, ovakve artikle najčešće konzumiraju djeca, upravo zbog malih pakiranja", kaže Riječanin za Novi list koji, međutim, ne donosi reakciju iz trgovačkog lanca.

Na policama supermarketa nije rijetkost naići na robu čiji je rok trajanja istekao ili ubrzo istječe, ali takva je roba najčešće izdvojena u posebnu košaru ili na poseban pult i pored nje jasno piše da je na sniženju zbog isteka roka trajanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proizvod K Classic Haselnut cream isporučujemo mjesečno u našu poslovnu jedinicu u Rijeci, ovisno o prodanim količinama u prethodnom razdoblju. Ne isključujemo mogućnost da je došlo do pogreške naših djelatnika, na način da je proizvod koji je isporučen kasnije u prodajnom prostoru stavljen ispred postojeće zalihe. Na taj način bi postojala mogućnost da preostane pojedinačan proizvod s isteklim rokom trajanja", komentirali su u Kauflandu Hrvatska za Danas.hr

Ispričali su se mladom Riječaninu i pozvali ga da im se javi u Kaufland u Rijeci, kako bi mu se i osobno ispričali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104140695006 arti-201102040639006 arti-201103020579006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo