Kontroverzni HDZ-ovci /

Požeško-slavonski trojac koji radi probleme Plenkoviću: jedan pretukao novinara, drugi nudio mito, treći tukao ženu

Image
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL

Plenković ih je jučer raspustio jer su posljednjih nekoliko mjeseci svo troje bili upleteni u skandale povezane s nasiljem ili podmićivanjem, a premijer je jučer raspustio i županijsku organizaciju

4.10.2017.
13:38
Dusko Mirkovic/PIXSELL
VOYO logo

VedranNeferović, gradonačelnik Požege, FranjoLucić, predsjednik Županijskog odbora Požeško-slavonske županije, AlojzTomašević, požeško-slavonski župan - imena su i prezimena kontroverznog trojica iz požeško-slavonske županije koji  HDZ-u radi probleme.

Plenković ih je jučer raspustio jer su posljednjih nekoliko mjeseci svo troje bili upleteni u skandale povezane s nasiljem ili podmićivanjem, a premijer  je jučer raspustio  i  županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a, piše Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov gradonačelnik pretukao novinara i prijetio mu smrću

U svibnju su mediji 'brujali' o tome kako je gradonačelnik Požege VedranNeferović nasrnuo na novinara 034portala, MladenaMirkovića, u gradskoj vijećnici uoči press konferencije. Gradonačelnik Neferović je Mirkovića pritisnuo uza zid, lupio njegovom glavom o zid, a zatim ga nogama izgurao iz prostorije gradske vijećnice. Osim što ga je fizički napao, uputio mu je i prijetnje smrću. Novinar je nakon svega završio u bolnici.

Unatoč tome, Neferović je izabran za dožupana u Požeško-slavonskoj županiji na čijem je čelu Alojz Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušao podmititi novinara pa tvrdio da je sve laž, na kraju mu skinut imunitet

Drugi po redu na ovoj fotografiji, sada već bivši HDZ-ov zastupnik FranjoLucić, nudio je mito novinaru Telegrama DragiHedlu tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom kontroverznom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Lucić je novinaru Telegrama u telefonskom razgovoru rekao kako mu je – odustane li od teksta koji priprema – spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama. Objavljene su i snimke tog razgovora, u kojima se jasno čuje kako Lucić nudi mito novinaru, a unatoč tome je izjavio da novinar laže.

Nakon svega je ipak podnio ostavku na sve političke funkcije u HDZ-u, i dalje tvrdeći da optužbe za mito nisu istinite, no objasnio je kako ‘ne želi biti na teret svojoj stranci’.

Potkraj rujna je donesena i odluka o tome da se Luciću skida saborski imunitet kako bi se protiv njega mogao pokrenuti kazneni postupak.

HDZ-ov župan dvije godine tukao ženu

Tomašević je samo pridonio konačnoj odluci predsjednika HDZ-a o raspuštanju tog ogranka stranke. Naime, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević priveden je jučer u požešku policiju zbog obiteljskog nasilja. HDZ-ovac je pretukao svoju suprugu, koja je završila u bolnici. Ona je nedugo nakon objave te vijesti progovorila o fizičkom maltretiranju koje je trpjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković: 'Neugodna situacija'

Plenković je to jučer objavio nazvavši cijelu situaciju neugodnom, a nasilje je osudio.
‘Ako se pokaže da su informacije točne ne vidim kako bi Tomašević mogao ostati na dužnosti na koju je izabran prije nekoliko mjeseci. Ovo nije pitanje samo statuta nego i morala’, rekao je Plenković i dodao da će protiv Tomaševića biti pokrenut stegovni postupak jer, osim što situacija nije dobra za njegovu suprugu, nije dobra niti za imidž HDZ-a, zaključio je premijer, piše Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike