opasnost prošla / Požar na Čiovu stavljen pod kontrolu: za RTL Danas cijelu situaciju komentira gradonačelnik Trogira

Na Čiovu u mjestu Žedno - mirno polijepodne pretvorilo se u pravu dramu. Požar koji je buknuo - brzo se širio prema kućama.

29.7.2017.
18:30
VOYO logo

U panici turisti su bježali, a mještani spašavali svoje domove - kuće i okućnice polijevali su vodom kako bi spriječili širenje vatre. Na terenu uz vatrogasce i građane i kanader i airtraktor, pa je tako ubrzo požar koji je planuo pri vrhu brda i munjevito se spustio među kuće stavljen pod kontrolu!

Opasnosti više nema, nema ni gustog dima. Brzom intervencijom vatrogasci su požar stavili pod kontrolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić za RTL Danas prokomentirao je cijelu situaciju: "Oko 15.30 sati dobio sam dojavu o požaru, odmah sam kontaktirao vatrogasce, koji su brzom intervencijom, na terenu je bilo oko 100 vatrogasaca i 22 vozila, uspjeli lokalizirati požar. Teško je nagađati o uzrocima požara to će utvrditi istražitelji, ali u jednom trenutku izgledalo je jako opasno. No, vatrogasci su uspjeli ugasiti požar", otkriva Bilić.

Vatra je planula na vrhu brda te se brzo širila i munjevito približila kućama. Mještani su u panici polijevali svoje kuće i okućnice. Facebook stranica Vatrogasci - Oni su naši heroji objavila je i video požara. Protupožarni avioni Canadair CL 415 i Airtractor AT-802  Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) angažirani su na gašenju požara na Čiovu kod Trogira, izvijestio je MORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo