pokušavaju ga staviti pod nadzor / Požar kod Trebinja nedaleko granice s Hrvatskom: BiH bi mogla zatražiti pomoć

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Iz Ministarstva obrane priopćili su da se u popodnevnim satima sinkroniziranom akcijom svih angažiranih snaga očekuje stavljanje požara pod puni nadzor gasitelja

17.7.2015.
15:21
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Vlasti u Trebinju uputit će zamolbu vlastima Hrvatske kako bi se angažirao kanader ukoliko se u sljedeća dva dana pod nadzor ne stavi veliki požar nedaleko granice s RH kojega su u petak uz pripadnike vatrogasnih postrojba popodne počeli gasiti helikopter i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević izjavio je za lokalne medije da će zatražiti uporabu kanadera jer je požar velikih razmjera zahvatio područje između Trebinjskih brda i Trebinjske šume, a aktivan je već četiri dana. Dio požara je prema trebinjskoj općini stigao iz pravca Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje su aktivna požarišta prema selima Lug, Donja i Gornja Kočela, gdje je nepristupačan teren. Vatra je u četvrtak navečer izravno zaprijetila i selu Staro slano, smještenom uz cestu koja vodi od Stoca ka Trebinju.

"Za razliku od sinoćnje situacije, danas nema opasnosti od ugrožavanja civila i kuća", izjavio je zamjenik zapovjednika Vatrogasne jedinice Lastva Lazar Vučković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica obrane Marina Pendeš naložila je u petak angažiranje pripadnika Oružanih snaga i jednoga helikoptera, nakon čega je zapovijed uputio načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general pukovnik Anto Jeleč.

Iz Ministarstva obrane priopćili su da se u popodnevnim satima sinkroniziranom akcijom svih angažiranih snaga očekuje stavljanje požara pod puni nadzor gasitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo