HRVATSKI KANADERI ODUŠEVILI IZRAELCE, OBJAVLJENA SNIMKA: / 'Naši savjeti i iskustvo za njih su bili neprocjenjivi'

Image
Foto: Foto: Screenshot Youtube

Hrvatske protupožarne snage, točnije posada 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane vratile su se iz Izraela, gdje su od 4.

13.6.2017.
15:21
Foto: Screenshot Youtube
VOYO logo

Tijekom boravka u Izraelu protupožarne snage sudjelovale su i u gašenju požara sa dva Canadaira u blizini grada Bet Guvrina izbacivši ukupno 60 tona vode na požarište, koje je uspješno ugašeno nakon 3,5 sata djelovanja letačkih posada dva hrvatska Canadaira i četiri izraelska Airtractora.

Zajednički trening u iznimno dobroj atmosferi

Danas su se vratili u matičnu bazu u vojarni u Zemuniku, gdje su ih dočekali zapovjednik HRZ i PZO general-bojnik Miroslav Kovač i zapovjednik 93. zb brigadir Karol Lučan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik Protupožrne eskadrile pukovnik Davor Turković istaknuo je kako je zajednički trening hrvatskih i izraelskih protupožarnih snaga protekao u iznimno dobroj atmosferi i s velikim uvažavanjem izraelskih domaćina obzirom na doprinos hrvatskih snaga u gašenju požara u Izraelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Država Izrael uvijek može očekivati našu punu spremnost i pomoć'

'Kroz zajedničke letove hrvatski piloti Airtractopra letjeli su u izraelskim avionima s njihovim pilotima, dok su izraelski kolege letjeli s našim posadama u Canadairima. Imale smo prilike i izravno sudjelovati u gašenju požara, pa su izraelski kolege imali jedinstvenu prigodu u praksi doživjeti način rada hrvatskih posada u gašenju požara. Država Izrael može uvijek očekivati našu punu spremnost, bilo u prenošenju znanja i iskustava, bilo u konkretnima akcijama pružanja pomoći u gašenjima požara', rekao je Turković.

Da su savjet i iskustvo Hrvatskih protupožarnih snaga za izraelske kolege bili neprocjenjivi, rekao je i zapovjednik voda Airtractora Protupožarne eskadrile bojnik Milan Došen, dodaje se u priopćenju MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo