'OVISI ŠTO ĆEMO UTVRDITI' / Povjerenstvo odgovorilo Jandrokoviću. Demantirali ga: 'Objavili smo smjernice tijekom prvenstva u Rusiji'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Šefica Povjerenstva Ines Pavlačić potvrdila je da su jučer otvorili predmet te da su dobili niz medijskih upita, ali i upita građana, pojašnjavajući da građani u svakom trenu imaju pravo biti upoznati s ponašanjem obveznika kao javne osobe. Upravo je to, navodi, bio razlog otvaranja predmeta protiv Jandrokovića

18.6.2024.
13:52
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odgovorilo je predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću koji je rekao da ne vidi razlog za otvaranje postupka protiv njega nakon što je mlađeg sina u službenom avionu poveo na utakmicu Europskog nogometnog prvenstva, zapitavši se zašto Povjerenstvo u istim slučajevima nije otvorilo postupak protiv drugih dužnosnika.

Šefica Povjerenstva Ines Pavlačić potvrdila je da su jučer otvorili predmet te da su dobili niz medijskih upita, ali i upita građana, pojašnjavajući da građani u svakom trenu imaju pravo biti upoznati s ponašanjem obveznika kao javne osobe. Upravo je to, navodi, bio razlog otvaranja predmeta protiv Jandrokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postupak je otvoren, ali nije donesena odluka hoćemo li taj postupak i pokrenuti. To ovisi o onome što ćemo utvrditi", pojasnila je, dodajući da Povjerenstvo sada mora skupiti dokumentaciju, ispitati sve i na temelju toga odlučiti.

Demantirala je navode predsjednika Sabora da se bivši sazivi nisu bavili putovanjima dužnosnika. "Povjerenstvo će uzeti u obzir svu relevantnu praksu, ispitati i postupanja u sličnim situacijama i na temelju toga odlučiti", najavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetila je da je Povjerenstvo već donijelo i objavilo smjernice za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. "Ako se utvrdi potreba, propisat ćemo i jasnije smjernice", kazala je ističući da bi u ovom trenutku bilo neozbiljno govoriti o epilogu slučaja Jandroković.

Image
'STVOREN JE HYPE' /

Jandroković nakon što je sina poveo na Euro državnim avionom: 'Sve je toliko čisto i jasno. Ne razumijem...'

Image
'STVOREN JE HYPE' /

Jandroković nakon što je sina poveo na Euro državnim avionom: 'Sve je toliko čisto i jasno. Ne razumijem...'

Jandroković pod povećalom Povjerenstva

Najavila je da će "propitati sve što treba i javnost izvijestiti o tome".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković se, podsjetimo, o cijelom slučaju oglasio tek danas sazvavši konferenciju za medije na kojoj je ustvrdio da je postupio "identično onome što je bila praksa" na Mundijalu u Katru 2022.

"To znači da sam dobio službeni poziv predsjednika UEFA-e da nazočim utakmicama Europskog prvenstva. Taj poziv dobili su i predsjednik Republike, i predsjednik Vlade, i predsjednik Sabora. Dakle, radi se o dosadašnjoj praksi gdje uvijek Međunarodne federacije ili zemlja domaćin pozovu političke predstavnike zemlje koje igraju utakmicu da dođu i gledaju tu utakmicu”, rekao je Jandroković pojašnjavajući okolnosti odlaska u Njemačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da su na prvenstvo u Katru predsjednik Republike, premijer pa i on sam kao predsjednik Sabora, išli u društvu članova svojih obitelji i da to "nije izazvalo nikakav interes Povjerenstva".

Kaže da se zbog cijeloj slučaja našao u neugodnoj situaciju i pita se ima li u postupanju Povjerenstva "neke pristranosti ili osobnih razloga. Osim Jandrokovića, na utakmicu Vatrenih protiv Španjolske u Berlinu, doputovali su i drugi članovi Vlade - ministri Oleg Butković, Branko Bačić, Tonči Glavina i Marko Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Gordan Jandroković nakon što je sina poveo na Euro državnim avionom

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo