ministar u problemima / Povjerenstvo 'češlja' Kuščevićevu imovinsku karticu; građani poručili: 'Cijela Vlada treba odstupiti!'

Ministar uprave Lovro Kuščević u sve je većim problemima zbog svoje imovine

20.6.2019.
20:43
VOYO logo

I kada je bio uhvaćen sa zabranjenim ulovom, Lovro Kuščević je tvrdio, baš kao i sada, da nije kriv: 

"Ma nije mi niti nimalo neugodno", kazao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što 15 godina nije u Katastru prijavio kuću koju iznajmljuje, ministar je morao objašnjavati i kako je stekao kuću na zemljištu koje nije bilo građevinsko, a na kojem je prije prenamjene, dok je bio općinski načelnik, sagradio - kokošinjac. 

Kuščević poručuje: "Prostorni plan, odnosno izmjene i dopune prostornog plana, usvojeni su odlukom Općinskog vijeća, a ne odlukom načelnika, a odnose se na cjelokupno područje Općine Nerežišća, točnije na svu gradnju unutar iste te, na sve investitore pod jednakim uvjetima. Dakle, ne radi se o pogodovanju, već o izmjenama i dopunama Prostornog plana sukladno potrebama svih stanovnika Općine Nerežišća."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Za oporbu dileme nema, ova je Vlada - Vlada afera:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To  su slučajni mercedesi u dvorištu, roštiljarnice od 150 kvadrata, neupisane vile, to je Vlada afera, svaki dan - nova afera", kazao je Davor Bernardić, šef SDP-a.

Imovinsku karticu jednog od najbogatijih ministara kojem prijeti prijava Geodetske uprave, pročešljava i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela imovinska kartica ministra uprave Lovre Kuščevića je u redovnoj provjeri."

Ni građani, čini se, nisu skloni Kuščeviću:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su oni isti. Cila Vlada bi tribala odstupit", kaže Ante iz Splita.

"Uvijek ista priča, uvijek sve isto: zakoni za one na pozicijama - ne vrijede", uvjeren je Lovro iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da smo mi neka Europa ili neka druga država, mislim da bi čovjek sam odstupio, a ne da mi to od njega tražimo", misli Silvija iz Zagreba.

Probleme s imovinom imala je ministrica Žalac u čijem je dvorištu osvanuo Mercedes uz objašnjenje - unajmili su ga roditelji! Ministar Tolušić objašnjavao je neprijavljenu kuću za roštilj pa je ispravljao imovinsku karticu. Dok je ministar imovine Marić pod povećalom bio zbog kuće na moru, procijenjenu znatno ispod tržišne vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viđeniji HDZ-ovci očito nemaju problema - u stjecanju imovine. Samo su rijetki zbog neuvjerljivih objašnjenja i pod pritiskom javnosti s dužnosti morali - i otići.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo