Velika podrška vjernika / Povijesni dan za Varaždinsku biskupiju i katedralu: Kardinal Bozanić zaredio monsinjora Radoša

Na mjesto varaždinskog biskupa imenovan je nakon što je umirovljen biskup Josip Mrzljak

24.11.2019.
21:54
VOYO logo

Povijesni je dan za Varaždinsku biskupiju i katedralu u kojoj je prvi put održano biskupsko ređenje. Biskup Varaždinske biskupije postao je monsinjor Bože Radoš, a zaredio ga je kardinal Josip Bozanić.

Na slavlju je bilo oko 2 tisuće ljudi: biskupi, svećenici i vjernici stigli su iz raznih krajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Varaždin dobili su novog biskupa. Mons. Bože Radoš treći je varaždinski biskup, ali prvi zaređen u varaždinskoj katedrali.

"Vas dragi vjernici osobito, vjernici Varaždinske biskupije, od srca pozdravljam i zahvaljujem na duhovnoj, molitvenoj podršci. Od sv. Ambrozije slušam 'nacrt pastirskog štapa', to jest kakav bi trebao biti biskup. Pastirski štap mora biti: na dnu zašiljen da potakne lijene, u sredini ravan da podrži slabe i na vrhu zakrivljen da vrati izgubljene", kazao je mons. Bože Radoš, varaždinski biskup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na misnom slavlju sudjelovalo je 40-ak biskupa i 200 svećenika. Zaredio ga je kardinal Josip Bozanić.

"Dragi biskupe Bože, papa Franjo je Tebi povjerio službu Učitelja, Posvetitelja i Pastira ove partikularne Crkve Božje. Tim je imenovanjem povjerio Tvome srcu i Tvojoj savjesti svećenike, đakone, redovnike, redovnice, bogoslove i sjemeništarce, redovničke kandidate i kandidatice i sve vjernike Varaždinske biskupije", rekao je kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto varaždinskog biskupa imenovan je nakon što je umirovljen biskup Josip Mrzljak.

"Raduje se naša Crkva i pozdravlja svog trećeg pastira kojeg nam je poslao Papa Franjo. Dobro nam došao dragi Bože", podržao ga je mons. Josip Mrzljak, bivši varaždinski biskup

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred varaždinskom katedralom novog biskupa dočekali su brojni vjernici, rodbina i prijatelji. Mnogi su stigli iz rodne mu Bosne i Hercegovine, ali i iz Đakova gdje je proveo velik dio života.

A njihova očekivanja novi varaždinski biskup morat će i opravdati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo