KONAČNA ODLUKA / Potvrđen sukob interesa: Saborski zastupnici nisu smjeli u aranžmanu HNS-a na nogometne utakmice

Image
Foto: Pixsell

'Smještaj i troškovi putovanja i prisustvovanja utakmicama vrijednosti su više od 500 kuna'

18.4.2019.
16:48
Pixsell
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je Franju Lucića i Peru Ćosića sa šest i osam tisuća kuna zbog odlaska na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije.

"Riječ je o nedopušten poklonu od strane Hrvatskog nogometnog saveza", utvrdilo je povjerenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnici Lucić i Ćosić na račun HNS-a bili su na utakmicama reprezentacije tijekom Europskog prvenstva 2016. u Francuskoj, kao i na utakmici protiv Grčke u Ateni koja se 2017. igrala u sklopu dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Povjerenstvu je HNS dao tražene podatke, u kojima se potvrdilo da obojica nisu obnašali neku od funkcija u Savezu, ali su svejedno putovali u njegovu aranžmanu na utakmice. Franjo Lucić također nije bio ni na kakvoj funkciji u HNS-u, nije primao naknadu, a ranije je bio član komisije HNS-a, koji mu je kao gostu platio put i smještaj 2017. na utakmici u Ateni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smještaj i troškovi putovanja i prisustvovanja utakmicama vrijednosti su više od 500 kuna, pa saborskim zastupnicima plaćanje tih troškova može predstavljati nedopušteni dar iz razloga što sudjeluju u donošenju zakona kojima se može regulirati i status i prava HNS-a", kazala je članica Povjerenstva Tatijana Vučetić i predložila pokretanje postupka, koji je u konačnici završio negativno po optužene.

Ujedno, Povjerenstvo je utvrdilo i da vlasnik memorijalnog centra Ante Nazor nije smio primiti 50 tisuća kuna, što mu je bila nagrada Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo