velika događanja / Potvrđeno za Danas.hr! Predsjednik Milanović stiže u BiH

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prvi je to put od izbora, od odluke Schmidta, ali i od prijedloga EU da BiH postane njena članica

2.11.2022.
14:28
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

U travnju je prisustvovao obilježavanju 30. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane, a sutra će, predsjednik RH Zoran Milanović opet otputovati u BiH, potvrđeno je iz Ureda predsjednika za Danas.hr.

Prvi je to put od održanih izbora u toj državi te od samog obraćanja Visokog predstavnika Christiana Schmidta koji je donio promjene Ustava BiH i zaštitio Hrvate u Domu naroda. Osim toga, u međuvremenu je BiH preporučena i kao kandidatkinja za EU, a to je, kako znamo, uvijek bilo od interesa hrvatskog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović planira posjetiti Kupres u četvrtak, 3. studenoga, kako bi sudjelovao na obilježavanju obljetnice oslobođenja Kupresa.

U programu posjeta predsjednika Milanovića Kupresu stoji kako program počinje u 12:30 sati na obilježavanju 28. godišnjice oslobođenja Kupresa gdje je predviđeno prigodno obraćanje Predsjednika Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porom će posjetiti "Kuću kosaca" i susresti se s predstavnicima Udruge "Kupreški kosci", a onda će odati počast paljenjem svijeće kod Spomen obilježja poginulim vukovarskim braniteljima u Kupreškom polju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo