konačna odluka / Potvrđeni otkazi zaposlenicama u riječkom KBC-u. Iz bolnice i dalje tvrde da su počinile višemilijunsku štetu

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Otpuštena liječnica i medicinske sestre prošlog su tjedna na konferenciji za novinare optužile vodstvo bolnice za laži i fabriciranje dokumenata

30.8.2022.
8:49
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Upravno vijeće Kliničkog bolničkog centra Rijeka jednoglasnom je odlukom potvrdilo tri izvanredna otkaza za zaposlenice Klinike za radioterapiju i onkologiju.

Otkazi su potvrđeni za bivšu predstojnicu Klinike za radioterapiju i onkologiju prof. dr. Ingrid Belac Lovasić i medicinske sestre Dinku Milinković te Vlastu Predovan, potvrđeno je za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaposlenice su izvanredne otkaze dobile zbog, kako tvrdi ravnateljstvo bolnice, osobito teških povreda obveza iz radnog odnosa, a kao razlog otkaza na riječkoj Klinici za radioterapiju i onkologiju u odluci bolničke uprave, između ostalog, spominje se skrivanje i neadekvatno skladištenje lijekova za bolesnike ove klinike čime su riječkoj bolnici napravljene višemilijunske štete koje prema nekim procjenama iznose i milijun eura.

Image
drama u kbc-u rijeka /

Liječnica otpuštena iz KBC-a Rijeka objasnila kako nastaje višak lijeka: 'Sve je podvala vodstva bolnice'

Image
drama u kbc-u rijeka /

Liječnica otpuštena iz KBC-a Rijeka objasnila kako nastaje višak lijeka: 'Sve je podvala vodstva bolnice'

Otpuštena liječnica i medicinske sestre prošlog su tjedna održale konferenciju za novinare koju je nakon uručenja izvanrednih otkaza organizirao Sindikat zdravstva Hrvatske, a u kojoj su vodstvo bolnice optužile za laži i fabriciranje dokumenata. Belac Lovasić je izjavila kako je teza da je pronalaskom viška lijekova počinjena šteta za bolnicu posve promašena jer ti lijekovi nisu predviđeni za ponovno korištenje i propisivanje drugim bolesnicima. Kazala je da kutija s tabletama onkološke terapije nije bila skrivena u podrumu, već je odložena u jedinom skladištu na klinici, kao i da se citostatici nabavljaju i vežu uz konkretnog onkološkog bolesnika koji ga jedini može primati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što nam se stavlja na teret je konstrukcija lažu u režiji Željka Plazonića i profesorice Renata Dobrila-Dintinjana, motivirano prvenstveno osobnim interesima. Iza ove ružne podvale stoje prvenstveno tri osobe. Predsjednik upravnog vijeća, primarijus Željko Plazonić, ravnatelj profesor Ružić i pomoćnica ravnatelja za kvalitetu, profesorica Dobrila-Dintinjana koja prema meni i sestri Vlasti već dulje vrijeme iskazuje patološku mržnju i netrpeljivost", rekla je tom prilikom Belac Lovasić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo