NEUGODNO JUTRO / Potres pogodio Baranju i uznemirio građane: 'Tresli se kreveti i ormari!', 'Nestalo je struje'

Image

Jutros je umjereni potres pogodio Baranju, građani javljaju da je nestalo struje

5.1.2023.
6:48
VOYO logo

Jutros, 5. siječnja 2023. godine u 6 sati i 12 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres 10 km istočno od Belog Manastira.

Magnituda potresa iznosila je 3,4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice. EMSC je prvo javio da je potres bio magnitude 3,6 prema Richteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zatreslo je jače u Belom Manastiru", "Dosta treske i nestanak struje na oko pet minuta - Baranja", "Tresli se kreveti i ormar", "Probudio me potres, tutnjava i dobro je zaljuljalo", "U Bilju se osjetio kao udarac", "Protreslo na sekundu", neka su od prvih svjedočanstava na EMSC-u.

Na EMSC-u je ponajviše svjedočanstava Osječana koji su osjetili potres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osijek, zatreslo umjereno", "Fino zatreslo, dovoljno da te zbuni, tresli se ormari i krevet", "Prigušena buka i kratko ljuljanje zgrade", "Osjetio se i u Retfali (dio Osijeka) kao da je ralica za snijeg prošla", "Osjetio sam lagano podrhtavanje i strašno jak udar koji je bio poput nekakve nagle detonacije. Kompletna kuća se zatresla. Imao sam osjećaj kao da će se urušiti", "Tupi jaki zvuk, zatim trešnja, kao jedan veliki val. Bizovac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo