ČETVRTI DAN OD NESTANKA / Potraga za nestalim Splićaninom Antom Zovkom još traje: obitelj sumnja na otmicu

Image
Foto: Facebook

Četvrti je dan od nestanka 46-godišnjeg Ante Zovka niti obitelj niti splitska policija nemaju saznanja gdje bi se mogao nalaziti.

30.5.2017.
9:45
Facebook
VOYO logo

Ante Zovko nestao je u petak oko 15 sati i zadnji je put viđen na području Makarske. U trenutku nestanka, Zovko koji je rođen u Lokvičićima, mjestu kod Imotskog, a ima prebivalište u Splitu na Mejašima, bio je odjeven u majicu kratkih rukava i plave jeans hlače. Po opisu objavljenom na MUP-ovoj stranici nestali.hr visok je oko 180 centimetara, srednje građe i kestenjaste ravne kose.

Njegov brat Mario Zovko izjavio je da je Ante u petak oko podneva otišao u Makarsku pogledati neki automobil koji je želio kupiti, a jedan od članova njegove šire obitelji potvrdio je bratovu priču, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brat nestalog je ispričao da je Ante, nakon što je pogledao automobil za čiju je kupnju bio zainteresiran, zadnji put viđen oko 15 sati kada je ušao u automobil marke mercedes, E klasa, srebrne boje, zagrebačkih oznaka. Tada je i nazvao sina kazavši mu da dolazi za pola sata, a kada je obitelj vidjela da ga nema, pokušali su ga nazvati na mobitel koji je bio isključen.

Policija je došla do informacija, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, da je Zovko u Makarsku dovezao jedan automobil te ga je prodao i to tvrtci Auto Rudi. Ne zna se je li od kupca dobio novac i koliku je svotu imao kod sebe, no prema pričama ljudi koji ga znaju, Ante je uvijek kod sebe imao nešto novca jer se bavio preprodajom automobila i to visoke klase.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih davao nikakve izjave", kazao je vlasnik tvrtke koja je navodno kupila Zovkovo vozilo.

Policija nije još sa sigurnošću utvrdila je li nestali Zovko uopće ušao u mercedes jer u blizini nema nikakvih nadzornih kamera čije bi snimke svakako pomogle razjašnjavanju situacije. No, alarmirani obližnji granični prijelazi jer se sumnjalo da je navodno vozilo možda prešlo granicu s BiH, ali na niti jednom prijelazu nije evidentiran dolazak srebrnog mercedesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da obitelj i prijatelji sumnjaju da je Antin nestanak pomno planiran i da je njegova otmica organizirana, govori i još jedna rečenica iste osobe objavljena na spomenutoj društvenoj mreži: "Danas je četvrti dan kako su Antu nasilno odveli od njegove obitelji", piše Slobodna Dalmacija. Mole se svi koji imaju bilo kakvu informaciju o okolnostima nestanka 46-godišnjaka da se jave u najbližu policijsku postaju ili na broj 192.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo