'Ovakvi potezi ne pridonose povjerenju' / Plenković komentirao protjerivanje diplomata i odnos sa Srbijom: 'Reagirali smo primjereno'

Image
Foto: Željko Hladika/PIXSELL

'Bez pojašnjenja bilo kakvih detalja, mi smo reagirali odmah po načelu reciprociteta i obavijestili Veleposlanstvo Srbije'

23.11.2023.
13:39
Željko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković započeo je sjednicu Vlade isticanjem prijedloga državnog proračuna za iduću godinu. Podsjetio je na prijedlog "uključivog, razvojnog, socijalno osjetljivog" prijedloga proračuna koji je predstavio s ministrom financija Markom Primorcem.

"Naglasili smo kako se ova proračun održiv i ambiciozan. Sadrži bitnu socijalnu komponentu za pomoć građanima i gospodarstvu", kazao je premijer i dodao kako se smanjuje udio javnog duga u BDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo daljnje usporavanje inflatornih pritisaka i time bismo zaokružili proces financijske konsolidacije", dodao je te istaknuo kako to pokazuje i veliko povjerenje građana koji su više od milijardu eura uplatili u državne obveznice.

Image
'JAMES BOND ZA SIROMAŠNE' /

Špijunski skandal ili srpske političke igre? Susjedi bruje o protjerivanju hrvatskog diplomata iz Srbije

Image
'JAMES BOND ZA SIROMAŠNE' /

Špijunski skandal ili srpske političke igre? Susjedi bruje o protjerivanju hrvatskog diplomata iz Srbije

Do kraja godine još šest Rafala

"Imali smo veliki radni sastanak o strateškom programu EU-a", kazao je Plenković i nabrojio europske čelnike koji su došli u Zagreb zbog toga, a podsjetio je i na prvi dolazak talijanske premijerke u više od 20 godina i dogovorili da se u veljači održi i ministarski sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preuzet je i treći borbeni Rafal, prvi jednosjed. Do kraja travnja trebalo bi ih stići šest, kazao je te potom dodao kako je zadovoljan prijedlogom zakona o hrvatskom jeziku.

O protjerivanju diplomata: 'Reagirali smo primjereno'

"Bez pojašnjenja bilo kakvih detalja, mi smo reagirali odmah po načelu reciprociteta i obavijestili Veleposlanstvo Srbije da jednog diplomata proglašavamo nepoželjnim. Reagirali smo jedino primjereno kako se u takvim situacijama može. Ovakvi potezi ne pridonose uspostavi povjerenja između dvije države", kazao je premijer o protjerivanju Šnajdera iz Beograda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se u uvođenju besplatnog obroka u osnovne škole u što je uloženo 70 milijuna eura godišnje te besplatan prijevoz za sve učenike.

Otvoreni su i radovi na novom plinovodu Zlobin – Bosiljevo, rekao je premijer na Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Vladi je paket zakona za reguliranje rada agencija za napaltu potraživanja koji je, prema Plenkoviću, važan i cilj mu je zaštita dužnika.

POGLEDAJTE VIDEO: Direkt u diplomatskoj misiji: Kako su mjesec dana prije izbora Srbi izmislili špijunski skandal?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo