Posla ima, radnika nema: Po njih moraju preko granice

Kabelopolagač Cable Enterprise, čija će preinaka biti najveći posao Brodogradilišta Viktor Lenac, stiže u ovo kvarnersko brodogradilište za tjedan dana, mjesec dana ranije od najavljivanog.

9.7.2014.
8:13
VOYO logo

U Lencu su za ovaj posao vrijedan dvadesetak milijuna eura sve podredili, već unazad nekoliko mjeseci počelo se sa opsežnim pripremama kako bi se onog trenutka kad Cable Enterprise stigne u Martinšćicu odmah krenulo sa radovima jer rokovi su kratki, a penali i kazne kojima se zaštitila Prysmian grupacija, u čijem je vlasništvu ovaj kabelopolagač, očito su takvi da u Lencu ne žele ni pomisliti da bi nešto moglo poći po krivu, piše Novi list.

Čelni čovjek ovog brodogradilišta Robert Škifić svjestan je težine i zahtjevnosti ovog posla koji je pred njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Idućih sedam mjeseci radovi na Cable Enterpriseu apsolutni su nam prioritet. Neće biti lako, tim više što se radi o jednom vidu novogradnje jer za ovu preinaku radimo i projektnu dokumentaciju, za koju je zadužena riječka tvrtka Navis Consult, veći dio nabavke opreme također ide preko nas, a uključili smo i 3. maj u kojem se rade sekcije, sveukupno oko 1.400 tona čelika bit će ugrađeno u Cable Enterprise tijekom njegove modifikacije kojom će se pretvoriti u plovilo sa mogućnošću dinamičkog pozicioniranja, kazao je Škifić.

Nedostatak radne snage

Ono što postaje sve izraženiji problem Lenca, a pogotovo kod ovako velikih projekata, nedostatak je kooperantske radne snage, poglavito kvalificiranih montera, zavarivača, AKZ radnika, cjevara.. Ako nam se nastavi dosadašnja popunjenost kapaciteta i u narednim mjesecima, pothitno ćemo morati angažirati još dodatnih pedesetak radnika, napominje Škifić te dodaje kako su već krenuli u pripremu sve potrebne papirologije za angažman radne snage izvan Hrvatske.'', rekao je Škifić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Posla-ima-radnika-nema-Lenac-mora-u-BiH-i-Crnu-Goru-po-cjevare-montere-zavarivace

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo