nove cijene / Poskupjele cijene i u saborskom restoranu! Pogledajte koliko će od sada zastupnici plaćati svoje ručkove

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zastupnici uživaju i u brojnim benefitima kao što su primjerice troškovi goriva, cestarine, javnog prijevoza...

1.8.2022.
12:07
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Cijene hrane, između ostalog, već nekoliko mjeseci rastu, a ovoga puta inflacija je sustigla i restoran u Hrvatskom saboru u kojem se cijene već godinama nisu mijenjanle.

Od 1. kolovoza saborski će zastupnici za svoje ručkove i gablece izdvajati nešto više novca. Glavno jelo s prilogom do sada su plaćali 15 kuna, a od 1. kolovoza ono će koštati 18 kuna, piše Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prema novim cijenama, dnevni prilog u saborskom restoranu koštat će 10 kuna, dnevna juha 5 kuna, za desert će plaćati 5 kuna, a za salatu će morati izdvojiti 4 kune. Naruče li naši političari glavno jelo, juhu, salaticu i desert, od sada će po obroku plaćati 32 kune. Do sada je dnevna juha u saborskom restoranu koštala 4 kune, glavno jelo s prilogom 15 kuna, dnevni prilog 9 kuna, desert 4 kune, a salata 3 kune.

Saborski zastupnici na godišnjem su odmoru do sredine rujna. Uz sto dana godišnjeg, zastupnici uživaju u brojnim benefitima kao što su primjerice troškovi goriva, cestarine, javnog prijevoza, karata za avion, troškovi smještaja u hotelima, troškovi stanarine i režija, ali i naknade za odvojen život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici su u prvom dijelu godine samo na benefite potrošili ukupno 4.739.668,80 kuna, od čega je najviše, 1.871.510,00 kuna, otišlo na troškove automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo