PRIPAZITE! / Porezna uprava poslala važnu obavijest građanima! Širi se prevara oko povrata poreza

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Napominju i da lažne poruke najčešće sadrže gramatičke pogreške i često upućuju na QR kod uz jednokratnu lozinku

23.4.2024.
14:10
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Iz Porezne uprave upozorili su da se aktualizacijom povrata poreza bilježe brojni pokušaji prevara kolanjem phishing poruka u kojima se pošiljatelj lažno predstavlja kao Porezna uprava.

"Apeliramo na sve obveznike da pozorno čitaju poruke koje im pristižu i ne daju nikakve dodatne podatke bez konzultacije s Poreznom upravom o istinitosti poruke", ističu iz Porezne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominju i da lažne poruke najčešće sadrže gramatičke pogreške i često upućuju na QR kod uz jednokratnu lozinku, a neophodno je obratiti pozornost na domenu s koje poruke stižu. Jedina službena domena Porezne uprave je @porezna-uprava.hr i ne sadrži dodatne znakove ni slova kao što je slučaj kod lažnih poruka (npr. @porezna-uprava.cnvelsalvador.com), navode.

Podsjetimo, isplata povrata poreza na dohodak građanima počinje 2. svibnja, dok su obavijest o privremenim poreznim rješenjima o povratu poreza na dohodak za 2023. građani počeli dobivati od 22. travnja u svoje korisničke pretince u sustav eGrađani, a Porezna uprava će tijekom svibnja započeti s dostavom rješenja poštom na adrese prebivališta ili uobičajenog boravišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Kreće povrat poreza, evo tko će dobiti najviše

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo