nastavak rtl-ove patrole /

Porazno priznanje maloljetnica: 'Tijekom večernjeg izlaska popijemo 4 litre piva'

RTL-ova noćna patrola otkrila je razmjere mladenačkog posrtanja. Nakon sinoćnje priče, večeras donosimo nastavak

25.4.2016.
18:41
VOYO logo
Image
i ne samo alkohol /

Noćna vikend patrola RTL-a Danas: mlađi od 16 bez problema kupuju i konzumiraju alkohol

Image
i ne samo alkohol /

Noćna vikend patrola RTL-a Danas: mlađi od 16 bez problema kupuju i konzumiraju alkohol

23 su sata. Za dvije 16-godišnjakinje iz priloga noć tek počinje. U klubove već dolaze pod utjecajem alkohola, a podatak koliko popiju ostavlja bez teksta.

"Pa ako smo nas dvije recimo negdje 4 litre pive. Na noć, minimalno. I više", kazale su nam djevojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi maloljetnici koji pretjeraju s konzumacijom alkohola završe u sobama kao što je ona u Klaićevoj. Tamo im se pruža prva pomoć nakon čega ide daljnja obrada. Na kraju neki idu i do psihijatra.

Na odjelu toksikologije, klinike za dječje bolesti Zagreb, vikendom imaju dva do tri slučaja alkoholne kome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izrazito zapravo teško trovanje. S promilima koji su negdje prosječna vrijednost od dva promila prema više", izjavio je spec. pedijatar u Klinici za dječje bolesti Zagreb Armes Rešić.

Tamo se trijezni od 80 do 100 maloljetnika na godinu, a to je, kažu - tek vrh sante leda jer najveći broj, kako kažu, niti ne vide.

Pravi broj ne znaju ni u policiji.

"Policija to ne evidentira jer građani ne zovu, oni možda i piju na onim mjestima koja nisu na javnim površinama", izjavio je Velimir Tišma, voditelje Službe prevencije PU zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokira podatak da se hrvatski tinejdžeri nalaze na trećem mjestu u Europi po ispijanju alkohola. Stručnjaci misle da su zakazali svi.

"Zakazao je sustav, zakazali su roditelji, a jednako tako djeca nemaju dovoljno vještina kako bi se nosili s problemom izlaska van i kod njih je ono uvjerenje da nema zabave bez alkohola", smatra Mirjana Orban, Služba za prevenciju ovisnosti ZJZ Dr. Andrija Štampar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ozbiljnosti situacije govori i podatak iz prošle godine da je samo na širem području Zagreba evidEntrirano gotovo 1900 prekršaja konzumacije alkohola i opojnih droga na javnim mjestima. 62 posto više u odnosu na 2014.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo