NASTAVLJA SE SANACIJA / Popravljali krovove, uklanjali stabla, čistili ceste. I u nedjelju se užario 112, odradili stotine intervencija

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Danima nakon nevremena stanovnici nekoliko županija i dalje su bez električne energije. Pripadnici Hrvatske vojske su još uvijek na terenu tamo gdje je potrebno

24.7.2023.
13:07
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Tijekom nedjelje nastavljena je sanacija šteta uzrokovanih olujnim nevremenom koje je 19. srpnja pogodilo šire područje Hrvatske, izvijestilo je u ponedjeljak Ravnateljstvo civilne zaštite. Ravnateljstvo je priopćilo da je šteta sanirana u Sisačko-moslavačkoj, Brodsko-posavskoj,  Vukovarsko-srijemskoj, Požeško-slavonskoj te Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

U Ravnateljstvu preciziraju da je Županijski centar 112 Sisak u nedjelju zaprimio 35 zahtjeva građana za tehničkim intervencijama vatrogasaca za popravke krovova te uklanjanje nagnutih i odlomljenih stabala drveća koja prijete sigurnosti i imovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom nedjelje u Brodsko-posavskoj županiji bilo je 22 vatrogasnih intervencija radi sanacije štete, a na područje te županije još je 2974 korisnika bez električne energije, objavilo je Ravnateljstvo. Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je u nedjelju 344 poziva, od čega je 45 poziva bilo vezano za vremenske nepogode, od kojih 17 tehničkih intervencija vatrogasnih postrojbi i 28 poziva vezanih za posljedice olujnog nevremena.

Image
kad se nebo zacrnilo /

RTL Dosje: Ovo su lica i slike nevremena u kojima se ugasilo 4 života i poruke ljudi: 'Gore nego u ratu. Nemoćni ste'

Image
kad se nebo zacrnilo /

RTL Dosje: Ovo su lica i slike nevremena u kojima se ugasilo 4 života i poruke ljudi: 'Gore nego u ratu. Nemoćni ste'

Ravnateljstvo Civilne zaštite ističe da su na terenu i dalje pripadnici Hrvatske vojske koji se raspoređuju po prioritetima. Dodaje da su pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite uspostavili bazu operacije na području Andrijaševaca te se raspoređuju prema prioritetima na aktivnosti izvođenja radova na visini. Angažirano je i 128 pripadnika postrojbi opće namjene civilne zaštite te 50 povjerenika i zamjenika povjerenika civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Požeško-slavonskoj županiji i dalje se radi na sanaciji štete na krovištima obiteljskih kuća i drugih objekata te uklanjanju porušenih stabala. Bez opskrbe električnom energijom su potrošači u naseljima Laze, Prnjavor i Škrabutnik s tim da se za pojedina naselja opskrba pokušava organizirati agregatima.

I dalje je državna cesta D47 Lipik-Novska zatvorena za sav promet zbog velikog broja srušenih stabala te je u tijeku raščišćavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski centar 112 Zagreb je tijekom nedjelje zaprimio više od 100 dojava građana kojima su tražene intervencije žurnih službi zbog saniranja posljedica nevremena od prošle srijede.

POGLEDAJTE VIDEO: Snježanu je vjetar 'zakucao' na prometni znak, sad je upoznala svog heroja: 'To mi je bio drugi rođendan!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo