Ponudili im kunu i pol po kvadratu, umjesto 3.750

"Nitko nije pristao na ponudu HEP-a koji se pozvao na procjenu sudskog vještaka i ponudio nam sramotnih 1,2 do 1,6 kuna po kvadratu", kaže M.

13.2.2012.
6:43
VOYO logo

HEP od mještana dubrovačkih naselja želi otkupiti parcele za gradnju Hidroelektrane Ombla po cijeni nešto višoj od kune po kvadratu, premda bi vrijednost mogla iznositi i 3.750 kuna.

No, zanimljivo je i da HEP planira otkup premda postoje veliki izgledi da se HE Ombla nikada neće ni izgraditi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani Komolca, Rožata i Prijevora, koji posjeduju parcele na budućem gradilištu Hidroelektrane Ombla kod Dubrovnika HEP-ovu ponudu su odbili i to na sastanku s predstavnicima HEP-a.

Najbolja ponuda 6,9 kuna!

"To je bila lakrdija od sastanka. Nitko nije pristao na ponudu HEP-a koji se pozvao na procjenu sudskog vještaka i ponudio nam sramotnih 1,2 do 1,6 kuna po kvadratu stjenovitog zemljišta. 'Najbolje' je prošao Nikša Sentović iz Rožata kojemu je za zemljište najbliže slapu rijeke Omble ponuđeno 6,9 kuna. Možete zamisliti kolika bi bila cijena da se to zemljište zbog blizine ceste proglasi građevinskim?!", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju mještanin Komolca Marin Pavlović dodajući kako dogovor nije postignut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovih riječima, kada bi se sporno zemljište prenamijenilo u građevinsko prosječna bi mu cijena porasla i do 300 eura.

"Cijena bi se formirala u ovisnosti o lokaciji, odnosno blizini ceste i kvaliteti infrastrukture. Na pojedinim predjelima pogodnim za izgradnju elitnih vila kvadrat bi se mogao prodati i za 500 eura", procijenio je Marin Pavlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strah za izvore i egzistenciju

Osvrćući se na vrijednost zemljišta, Pavlović ističe kako se većina tamošnjih mještana bavi poljoprivredom te da im egzistencija ovisi o očuvanju izvorišta vode koja bi izgradnjom hidroelektrane za tri godine presušila.

Inače, Pavlović je tijekom rasprave o preinakama GUP-a Dubrovnika tražio prenamjenu zemljišta u građevinsko, no odbijen je uz obrazloženje da je HE Ombla projekt od državnog interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodamo svemu da je vlasnicima obradivih površina iz Prijevora ponuđeno između 34,56 kuna i 36,58 kuna po metru četvornom, no i oni su ponudu odbili.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo