'Ponosan sam na ono što sam učinio za Hrvatsku'

1.10.2010.
23:44
VOYO logo

Izvor blizak Ivi Sanaderu izjavio je u petak za Jutarnji list kako je bivši premijer ogorčen što mu se, kako kaže, podmeću razne izjave u medijima. Uvjeren je navodno da se sve to radi kako bi ga se odvratilo od povratka u Hrvatsku.

Ljutio ga je napis po kojem je bio zaprepašten kada je čuo za uhićenje Mladena Barišića. Tvrdi kako o tom uhićenju nije raspravljao s prijateljima, te je istakao da nije mogao biti zaprepašten jer u politici ne postoji pojam zaprepaštenja niti ga je on ikada rabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor blizak Sanaderu prenio je kako je Sanader rekao da su podmetanja i izmišljotine prevršila svaku mjeru te da on nema nikakva razloga za strah zbog onoga što je učinio dok je bio na vlasti i za ono što je učinio za Hrvatsku. Upravo suprotno, Sanader je, tvrdi izvor Jutarnjeg lista, iznimno ponosan reformskim zahvatima koje je proveo u Hrvatskoj i HDZ-u, činjenici da je osigurao prijem u NATO pakt te doveo državu na prag prijema u EU, uravnotežio odnose sa susjedima, promijenio odnos spram manjina, podigao prag tolerancije i demokratskih standarda u državi.

Sanader je, kaže, mjesec dana prije odlaska s vlasti, osigurao da se u Vladi i Saboru donesu tri glavna antikorupcijska zakona, među ostalim i Zakon o kaznenom postupku na temelju kojih se napokon moglo ući u beskompromisan obračun s korupcijom. Također u doba dok je on bio premijer donesen je i zakon o financiranju političkih stranaka, prenio je Jutarnjem listu izvor blizak Ivi Sanaderu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a poručio je preko svog izvora da se vraća u Hrvatsku tijekom sljedećeg tjedna. I to je, kako tvrde ljudi iz njegova njegova najbliža okruženja, potvrda kako smatra da se nema čega bojati u vlastitoj zemlji.

Prethodni članci:

arti-201010010128006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201010010239006

arti-201010010772006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo