APEL / 'Pomognite Ivanu kako bi otišao na liječenje koje mu život znači'

Image
Foto: Indiegogo
28.9.2016.
13:12
Indiegogo
VOYO logo

Marko Capek ovih je dana na online platformi za prikupljanje sredstva, Indiegogo pokrenuo kampanju 'Transplantacija koštane srži za brata Ivana' u kojoj skuplja sredstva za liječenje i transplantaciju koštane srži za brata Ivana.

- Ivan ima 29 godina i boluje od Akutne Limfoblastične Leukemije (ALL), bolesti koja je rijetka, izuzetno opasna, ali dobro poznata u svijetu. Zadnjih nekoliko godina on vodi borbu s tim, te je prošao tri veće kemoterapije u KB 'Merkur' u Zagrebu, gdje je proveo većinu svoje 26-e, 27-e, 28-e te 29-te godine života - stoji na stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan je student Građevinskog fakulteta u Zagrebu, ali s edukacijom je morao prestati zbog bolesti.

- Nakon prve kemoterapije Ivan je ušao u jednogodišnju remisiju (pozitivno razdoblje u kojem tijelo nema opasnih znakova bolesti) i preselio se na more, gdje je kupio ronilačko odjelo, peraje i masku za ronjenje. Njegova želja je držat dah i zaronit, živjet jednostavan život na obali, naći svoju hranu i provesti dane s curom i svojim psom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nakon godine mira bolest se vratila, nakon čega je uslijedila nova kemoterapija, gdje je nakon sedam mjeseci postignuta ponovna remisija te je otpušten 16. lipnja iz bolnice KB 'Merkur' s planom hitne transplantacije koštane srži.

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo