POLOŽENI VIJENCI I ZAPALJENE SVIJEĆE: / Vukovarci se sjećaju svojih poginulih, nestalih i umrlih

Image

'Danas se sjećamo žrtava iz Domovinskog rata i na ovaj im se način zahvaljujemo na onome što imamo i što uživamo u slobodi'

31.10.2019.
11:38
VOYO logo

U spomen na sve poginule, umrle i nestale branitelje kao i civilne žrtve Vukovara, u povodu Dana Svih svetih i Dušnoga dana, kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u četvrtak su vijence položila i svijeće zapalila izaslanstva grada i Gradskog vijeća.

Izaslanstva su predvodili zamjenici gradonačelnika Marijan Pavliček i Ivana Mujkić te predsjednik Gradskog vijeća Tomislav Šota, a članovi izaslanstava su tijekom dana položili vijence i upalili svijeće kod središnjih križeva na ostalim vukovarskim grobljima - "Dubravi", Starom katoličkom groblju, grobljima u Lipovači i Sotinu kao i kod spomen-obilježja na Ovčari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

01.11.2013., Vukovar - Povodom dana Svih Svetih gradjani posjecuju grobove svojih pokojnih. Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL

"Danas se sjećamo žrtava iz Domovinskog rata i na ovaj im se način zahvaljujemo na onome što imamo i što uživamo u slobodi", rekao je na Memorijalnom groblju dogradonačelnik Pavliček.

Jesen u Vukovaru donosi brojne tužne obljetnice

Podsjetio je da, kao i ranijih godina, jesen u gradu Vukovaru donosi brojne tužne obljetnice, za dva dana sjećanje na žrtve Lušca, vukovarskog naselja okupiranog 2. studenog 1991. godine, a što će kulminirati Danom sjećanja na žrtvu Vukovara od 18. do 20. studenog kada se Vukovarci prisjećaju okupacije grada, žrtava Ovčare, Borova naselja, Veleprometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužne obljetnice no ponosni smo jer smo svjesni da oni, koji su 1991. godine stvarali hrvatsku državu i dali za nju najviše od sebe, nikada ne smiju i neće biti zaboravljeni", rekao je Pavliček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo