Poljska za datum Srbiji

Dačić u Varšavi učestvuje na ministarskoj konferenciji Salcburškog foruma

24.4.2013.
16:41
VOYO logo

Dobili smo uveravanja da će Poljska podržati preporuku Evropske komisije i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton da Srbija dobije datum za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, rekao je premijer Ivica Dačić, koji se danas sastao sa svojim poljskim kolegom Donaldom Tuskom.

Dačić, koji pored premijerske obavlja i funkciju ministra unutrašnjih poslova, u Varšavi učestvuje na ministarskoj konferenciji Salcburškog foruma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je istakao da je to jedna od najvažnijih regionalnih incijativa koja okuplja članice EU, Centralno-istočne i Jugoistočne Evrope i zemlje zapadnog Balkana, dodavši da Srbija intenzivno učestvuje u Salcbuškom forumu od njegovog osnivanja, prenosi se u saopštenju MUP-a.

Govoreći na sesiji ministarske konferencije Salcburškog foruma o civilnoj zaštiti i sistemu spasavnja, Dačić je naglasio da je jedan od strateških ciljeva Vlade Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova smanjivanje rizika od katastrofa kroz unapređenje nacionalnog odgovora i saradnje sa susednim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo