POSLALI URNEBESNO PRIOPĆENJE / Policija uhitila Pernara: 'Organizirao je natjecanje u izdržaju i sklekovima'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pernar je prije dolaska u Šibenik posjetio nekoliko škola u Splitu i ispred njih izazvao kaos

9.2.2024.
12:11
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Šibenska policija dovršila je istragu nad Ivanom Pernarom (39) koji je priveden nakon što je došao pred jednu šibensku srednju školu. Osumnjičen je za kršenje Zakona o javnom okupljanju.

Pernar već mjesecima provodi svoju neobičnu politički kampanju u kojoj obilazi brojne hrvatske gradove i nalazi se s učenicima ispred osnovnih i srednjih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 39-godišnjak 8. veljače u Šibeniku ostvario obilježje prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju, jer je u zoni odgojno-obrazovne ustanove, prethodno koristeći društvene mreže, organizirao i pozivao na javno okupljanje radi promicanja vlastitih interesa. Na okupljanju je sudjelovalo stotinjak učenika srednjih škola, a osumnjičeni je organizirao i natjecanje u izdržaju i sklekovima, sve radi osobne promocije s obzirom na to da je videosadržaj učinio dostupnim javnosti na društvenim mrežama", objavili su iz policije.

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pernar je prije dolaska u Šibenik posjetio nekoliko škola u Splitu i ispred njih izazvao kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako donosi Dalmacija danas, tamo su se oko njega okupili učenici, a on im je držao govore, rukovao se s njima. Navodno je organizirao i bizarno natjecanje u izdržaju te je nagradio pobjednike.

"Sugerirao sam dečkima da je bolje da rade sklekove ili izdržaj nego da si režu pimpek ili idu na gej paradu. Ali, opet, izbor je na svakom od njih. Neka oni prosude što žele. Mladi su budućnost ove zemlje, a ja ću se kandidirati na idućim izborima. Nisu budućnost oni koji su već jednom nogom u grobu", kazao je Pernar za Dalmaciju Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjavio je i da bi škole trebale organizirati natjecanje u planku i sklekovima te davati najboljima 1000 eura.

POGLEDAJTE VIDEO: Poput zvijezde i idola učenika: Ivan Pernar nastavlja svoju turneju po srednjim školama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo