blagdan svetog Mihovila / Policija skromnije nego inače proslavila svoj dan: 'Prilagodili smo se promjenama zbog pandemije'

Medaljom za izuzetan pothvat nagrađeni su dubrovački pomorski policajci

29.9.2020.
19:05
VOYO logo

Policija je proslavila svoj dan uz posebne epidemiološke mjere skromnije nego inače. Na blagdan svetog Mihovila, njihova zaštitnika, govorilo se o izazovnoj godini.

Dodijeljene nagrade

Skromno i svečano policajci su proslavili svoj dan. Oni koji su se u akcijama posebno istaknuli dobili su i nagrade. Dodijeljene su i nagrade pojedincima i skupinama koji su se istaknuli u akcijama tijekom protekle godine.

U svibnju su splitski policajci upali u stanove krijumčarima i preprodavačima droge, pretragom domova pronašli su oružje, vage, kokain, heroin, marihuana. Uhitili su pripadnike dviju zločinačkih skupina, sve u suradnji s kolegama iz Frankfurta. Akciji je prethodila godina i pol intenzivnog rada.

''Da ih uspijemo sve uhititi i naći na jednom mjestu i da uspijemo prikupiti dovoljno materijalnih dokaza to je bilo kroz cijelo vrijeme hoćemo li imati dovoljno dokaza da možemo procesuirati te zločinačke organizacije'', kazao je Marinko Ivandić, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta u PU Splitsko-dalmatinskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medaljom za izuzetan pothvat nagrađeni su dubrovački pomorski policajci koji su u veljači u Egejskom moru gdje su sudjelovali u Fronteksovoj operaciji Posejdon spasili 36-ero migranata u dva ujutro na nemirnom moru.

''Uočili smo na radaru plovilo došli smo do tamo vidjeli smo da je bilo žena, djece i muških osoba, pothlađeni su, pokvario im se gumenjak, nismo razmišljali imaju li bolesti ili prijetnju, išli smo instinktivno ih prebaciti naše plovilo spasiti ih'', rekao je Ivan Delić, pomorski policajac Postaja pomorske policije Dubrovnik.

Image
jasna poruka /

Milina: 'Policija intenzivno radi na otkrivanju odgovornih za curenje podataka'

Image
jasna poruka /

Milina: 'Policija intenzivno radi na otkrivanju odgovornih za curenje podataka'

Sigurnost nije narušena

U ovoj godini svi rade u posebnim uvjetima, no ministar poručuje da sigurnost nije narušena.

''Policija se prilagodila promjenama u načinu počinjenja kaznenih djela uzrokovanih epidemijom, a posebnu pažnju usmjerila je na nasilje u obitelji i ranjive skupine društva'', kazao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

''Visoko na listi prioriteta našeg djelovanja je i nadalje borba protiv svih oblika organiziranog kriminaliteta kao i suzbijanje gospodarskih i koruptivnih kaznenih djela u svim sferama društva'', rekao je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

Dobro im dođe i pomoć službenih pasa, belgijski ovčar Lord otkrio je migrante u vlaku, što je jednoj trudnici spasilo život.

''Pas je reagirao na jedan vagon, otvorili smo vagon unutra smo našli trudnicu i njezinog muža, trudnica je bila u besvjesnom stanju, nakon toga smo je izvadili iz vagona, pružili joj prvu pomoć. čekali hitnu da dođe, kasnije su javili da su uspjeli spasiti i nju i bebu'', izjavio je Blaž Jakšić, policijski službenik Postaje granične policije Tovarnik.

Kad ne radi Lord je zaigran posebno kad ga mikrofon podsjeti na omiljenu igračku. A elitna postrojba Antiteroristička jedinica Lučko za 30. je rođendan predstavljena filmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo